Dette er selvmordsbomberen

Svensk-irakeren som stod bak terroraksjonen i Stockholm lørdag, ble omtalt som stadig mer religiøs av sine venner.

Taimour Abdulwahab

Taimour Abdulwahab (28) i Jordan. - Tilgi mine løgner. Jeg dro aldri til Midtøsten for å jobbe eller tjene penger, jeg dro dit for jihad, sa han til sin familie, i lydklippet han sendte til Säpo og TT.

Foto: Afp

Taimour Abdulwahab var en 28 år gammel svensk-iraker. Mannen døde da han lørdag sprengte seg selv i lufta bomber han hadde festet rundt kroppen, dagen før han ville fylt 29 år.

Han var gift med en kvinne han traff i England, og sammen hadde de to døtre på to og tre år og en sønn som ble født tidligere i år.

Studerte i England

I sin Facebook-profil hadde han listet opp jihad-materiale, bilde av Al Qaidas flagg og bilde av seg selv i Jordan hvor han var for å lære om hellig krig.

Flere av hans venner har sagt til Aftonbladet at han de siste årene ble mer og mer religiøs og sint.

BILÄGARENS HUS

Han bodde i leiligheten i underetasjen, ved inngangen, med de neddratte persiennene.

Foto: Lasse Hejdenberg / SCANPIX

Han bodde i første etasje i en leilighet i Tranås, en småby i Sør-Sverige. Fra lydklippet han sendte til Säpo og TT hører man at han snakket flytende svensk med litt aksent.

I brevet han sendte sammen med lydfilen, skrev han at han er sint på grunn av krigene i Irak og Afghanistan og på tegninger der svenske Lars Vilks har tegnet profeten Muhammed som en hund.

LES OGSÅ:

Søkte kone

Til tross for at han allerede var gift, ønsket han seg en kone nummer to.

På datingsiden Muslima hadde han lagt ut bilder av seg selv i hvit skjorte, sort dressjakke og skjegg.

Her skrev han at han søkte en kone til, en sunnimuslim, og presiserte at det var greit for hans nåværende kone at han fikk en til.

Fra hans profil på Muslima og svenske nettaviser, kommer det frem at han ble født i Bagdad, men flyttet til Tranås i Sverige i 1992, like etter Kuwait-krigen.

Han gjennomførte gymnaset i Sverige før han i 2001 flytte videre til England for å studere fysioterapi på University of Bedforshire, som ligger i Luton nord for London.

Se SVTs video fra nabolaget med intervjuer med naboer som syntes han så trivelig ut:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Les også: Identifiserer Stockholms-bomber