Dette er Europas kjekkeste homse

I dag ble Mr Gay Europe 2008 kåret. Vinneren er fra Spania og er 19 år gammel.

Mr Gay Europe er kåret: Antonio Pedro Almijes (19) fra Spania
Foto: FERENC ISZA / AFP

Deltakere fra 20 land var med i konkurransen, blant annet Norge og Sverige, men vinneren ble 19 år gamle Antonio Pedro Almijes fra Spania.

- Overveldende

Alle homoseksuelle menn fra Europa kunne melde seg på som deltaker, men det var altså spanjolen som fikk flest til å snu seg.

Han bor i Madrid, jobber som livvakt, svømmelærer, modell og skuespiller.

- Å vinne konkurransen er overveldende. Jeg er kjempeglad og ser fram til å gjøre mitt beste til støtte både homofile i mitt eget lokalsamfunn, men også hjelpe unge homofile i hele Europa slik at de kan føle at det er greit å komme ut av skapet, sier Almijes.

Kastet brannbomber

Finalen i Mr Gay Europa skulle ha funnet sted på The Copacabana beach på den vakre øya Margit Island som ligger i Donau-elva midt i Budapest, men måtte flyttes til et hemmelig sted.

Antonio Pedro Almijes

Antonio Pedro Almijes

Foto: KAROLY ARVAI / REUTERS

Årsaken var voldsomme uroligheter i forbindelse med en homseparade i den ungarske hovedstaden.

45 ultranasjonalister ble arrestert etter at de hadde kastet brostein og brannbomber etter politiet da de demonstrerte mot homseparaden.

Toppmodell i juryen

Fra 20 delegater i semifinalen ble de redusert til 11 finalister, blant dem Kai Thomas Ryen Larsen fra Norge, som ble kåret til Mr Gay Swim Wear. Bilde av ham ser du i bildegalleriet over.

Juryen bestod blant andre av arrangøren av Mr Gay Canada, Dean Nelson, nåværende Miss Gay Ungarn, Szilvia Freire, redaktøren av Cosmopolitan Ungarn, Patrícia Szabó og toppmodell Ava Costca.

Les mer på Mr Gay Europes hjemmesider

SISTE NYTT

Siste nytt