NRK Meny
Normal

Dette er Derrick Birds ofre

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Derrick Birds herjeringer har gjort et voldsomt inntrykk på innbyggerne i Cumbria. I dag offentliggjorde politiet flere detaljer fra onsdagens grufulle hendelser.

Derrick Bird

Derrick tok livet av 12 personer og skadet minst 25 andre.

Foto: Ap
David Bird

David Bird (52) var Derrick Birds tvillingbror, og de skal ha vært uenige om et arveoppgjør.

Foto: Cumbria Police / Afp
Britain Shooting Victim

Garry Purdham (31) var i ferd med å reparere et gjerde da han ble skutt.

Foto: Jim Davis / Ap
Darren Rewcastle

Darren Rewcastle var en kollega i drosjenæringen, og flere drosjesjåfører ble skutt etter.

Foto: Cumbria Police / Afp
Susan Hughes

Susan Hughes (57) ble skutt på vei hjem fra butikken i Egremont.

Foto: HANDOUT / Afp
Jamie Clark

Jamie Clark er det yngste offeret, og ble skutt mens han kjørte bil.

Foto: Cumbria Police / Afp

Politiet i Cumbria jobber fortsatt på spreng for å kartlegge hva som skjedde da Derrick Bird herjet rundt i Cumbria og drepte 12 mennesker.

Mer enn 100 politibetjenter er involvert i den omfattende etterforskningen. I løpet av dagen har politiet offentliggjort navnene på 12 ofrene, og kjøreruten til Bird (Se interaktivt kart øverst i saken).

Politiet bekrefter nå at Derrick Bird drepte tvillingbroren, og at broren sannsynligvis var hans første offer.

Se en større versjon av det interaktive kartet.

Dette er de drepte:

 • David Bird (52) var Derrick Birds tvillingbror. Han jobbet som lastebilsjåfør. Brødrene skal ha vært uenige om et arveoppgjør, og oppgjøret er en av teoriene politiet jobber ut i fra.
 • Kevin Commons (60) skal ha vært Birds andre offer. Han er familiens advokat. Commons ble skutt og drept ved oppkjørselen til sitt hjem i Frizington.
 • Darren Rewcastle bodde i Whitehaven. Han var drosjesjåfør og en venn av Bird-familien. I Duke Street i Whitehaven skjøt Bird etter flere drosjesjåfører.
 • Susan Hughes (57) ble skutt på vei hjem fra butikken i Egremont.
 • Kenneth Fishburn var en pensjonert arbeider fra Sellafield-kraftverket. Han skal ha blitt skutt på broen i Egremont.
 • Ike Dixon ble drept ved Carleton, utenfor Egremont. Han sto ved et jorde og pratet med en bonde da Bird skjøt ham. Bonden klarte å komme seg unna.
 • Jennifer Jackson (66) ble skutt i Wilton. Da hennes ektemann kom for å se etter henne, ble også han skutt. Et vitne mener Bird kjørte til Wilton og tutet med hornet, før han skjøt Jennifer Jackson.
 • James 'Jimmy' Jackson (71) ble skutt da han lette etter sin kone.
 • Garry Purdham (31) var i ferd med å reparere et gjerde på familie-gården da han ble drept med to skudd like ved Gosforth. Purdman spilte rugby på laget til Whitehaven. Han etterlater seg kone og to barn.
 • Jamie Clark (23) var det yngste offeret. Det er ikke sikkert om han døde av skuddskadene eller om han døde av skadene han ble påført da bilen hans krasjet.
 • Jane Robinson (66) ble drept i Seascale like ved hjemmet sitt. Der bodde hun sammen med søsteren. Robinson var ute og leverte kataloger på dørene til naboer.
 • Mike Pike (64) ble Birds siste offer. Han var ute og syklet i Seascale da han tilfeldigvis ble skutt og drept av Bird.

Overlevde skuddene

En av de første personene 52-åringen forsøkte å ta livet av var Don Reed, en drosjesjåfør som kjente Bird. Reed ble skutt i ryggen, men overlevde med bare et sår.

– Jeg så opp, og så Derrick Birds drosje parkere i enden av drosjerekken. Han begynte å rope på drosjesjåføren Darren Rewcastle, og gikk midt i veien med rifle med kikkertsikte på.

– Deretter kjørte han opp ved siden av meg, og pekte på meg med riflen. Jeg tok et svalestup, og ble truffet i ryggen. Jeg havnet på bakken, og krøp langs taxirekken, forteller Reed.

Tilfeldige ofre

Reed forsøkte å krype bort til Rewcastle, som ble skutt, men så at han allerede var død.

– Jeg fortsatte å krype, da jeg så Bird komme mot meg med riflen, forteller Reed.

Han åpnet alle dørene i drosjerekken, for å få litt beskyttelse mot skuddene. Men da en venn begynte å rope på Bird, satte han seg inn igjen i drosjen, og kjørte derfra, rett etter å ha skutt en mann i fjeset.

Det kan se ut som om Bird har valgt disse ofrene helt tilfeldig.

Før han ble funnet død i byen Boot der han skal ha krasjet bilen sin, og deretter tatt sitt eget liv, skal Bird ha rukket å kjøre over 40 kilometer.

Video Krangel om arveoppgjør kan utløst Cumbria-skyting
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt