Dette er de mistenkte etter terroren i Paris

Fransk politi har ifølge media identifisert tre menn på 18, 32 og 34 år som de mistenkte gjerningsmennene etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo-redaksjonen i Paris.

Charlie - Hebdo mistenkte terrorister

Dette er de to brødrene politiet mistenker for å stå bak terroraksjonen i Paris

De to eldste er brødre, Ifølge lokalavisen L'union skal 18-åringen være fra byen Reims, nordøst for Paris. Han er registrert som elev ved en skole i Reims.

Fransk politi bekreftet sent onsdag kveld at de gjennomfører en antiterroroperasjon i Reims.

Politiet skal ha kommet på sporet av de tre etter å ha funnet et identitetskort i fluktbilen.

Hjalp jihadister

Kilder i fransk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at de tre har forbindelser til et jemenittisk terrornettverk. Kildene ville være anonyme fordi de ikke hadde tillatelse til å diskutere den pågående etterforskningen.

Den yngste av de to brødrene ble ifølge AP i 2008 dømt til 18 måneders fengsel for terroranklager. Han skal ha hjulpet utenlandske krigere å komme seg til Irak for å kjempe med opprørerne i landet.

– Jeg trodde virkelig på det, skal 32-åringen ha sagt under rettssaken. Han la til at bilder fra overgrepene og torturen av irakiske fanger i Abu Ghraib-fengselet motiverte ham til å gjøre det.

Artikkelen fortsetter under bildet

Gjerningspersonene etter angrepet på Charlie Hebdo-redaksjonene

Bevæpnede og maskerte menn gikk onsdag formiddag til angrep på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Tolv mennesker ble drept.

Foto: Ap

Fremmedkriger i Irak

New York Times skrev om den yngste broren så tidlig som i 2005. Da var han én av tre franske statsborgere som ble fanget av det amerikanske militæret i Irak. De var alle der som fremmedkrigere.

32-åringen var på den tiden en del av en mindre gruppe unge franske islamister som hadde sitt utspring i Addawa-moskeen i Paris, og var rekruttert av Farid Benyettou.

Gruppen 32-åringen tilhørte ble kalt «19. arrondissement» - etter bydelen der de holdt til, som for øvrig er det samme bydel hvor fluktbilen ble funnet onsdag.

Mannen skal før det ha vært inne til avhør, da han forberedte seg på å reise til den syriske hovedstaden Damaskus.

Ifølge Le Point skal 32-åringen ha arbeidet som pizzabud før han ble radikalisert.

Politiet er redd for hva de tre nå kan finne på.

– Det er en kamp mot klokken. Vi har å gjøre med mordere, de har ingenting å tape og kan finne på å ville gjennomføre et nytt angrep for å dø som martyrer, sier en etterforsker til Le Figaro.

Politiet undersøker åstedet etter angrepet på Charlie Hebdo

Fransk politi har drevet intens etterforskning siden terrorangrepet fant sted. Det ble tidlig offentliggjort at man mente at tre menn sto bak angrepet.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt