Normal

Dette er «Whiteys» drapsliste

Gjenglederen James «Whitey» Bulger (81), som denne uken ble arrestert etter 16 år på flukt fra loven, skal være involvert i 21 drap.

Rettstegning av James Bulger og Catherine Greig

I RETTEN: Denne rettstegningen av James Bulger og Catherine Greig er gjort i Los Angeles på torsdag. Bulger ble denne uken tatt etter å ha vært på rømmen i 16 år.

Foto: Bill Robles / Reuters

Bulger skal ha ledet den irskamerikanske kriminelle organisasjonen Winter Hill Gang i Boston på 1970- og 80-tallet. Han havnet på FBIs «Most Wanted»-liste i 1999, og en egen etterretningsgruppe ble opprettet for å spore ham opp.

Portrettert av Jack Nicholson

Dusøren på to millioner dollar for opplysninger som førte til pågripelse er fortsatt den største som er utlovet for en amerikansk statsborger noensinne.

James Bulger

ARRESTERT: En amerikansk radiokanal har fått tak i politiets «mug shot» av Boston-gangsteren James Bulger.

Foto: WBUR / Ap

Bulgers liv som notorisk gangster har vært skildret i utallige bøker, og Jack Nicholsons rollefigur i storfilmen «The Departed» fra 2006 er basert på Bulgers rolle som FBI-informant.

Bulger fungerte i en årrekke som FBIs muldvarp i Boston, og foret etterforskerne med informasjon om den rivaliserende Patriarca-familien. I 1995 forsvant han etter at han ble tipset om at han selv kom til å bli tatt.

Onsdag denne uken ble Bulger arrestert i Santa Monica i den amerikanske delstaten California, dagen etter at FBI satte gang en stor kampanje for å finne ham.

Neste uke vil Bulger trolig bli tiltalt for overlagt drap, drapsplanlegging, narkotikasalg, utpressing og hvitvasking av penger.

«Whiteys» drapsliste

Ifølge føderale tiltaler skal «Whitey» være involvert i disse drapene:

Mars og april 1973: Michael Milano, Al Plummer, William O'Brien, James Leary og Joseph Notorangeli - alle medlemmer av en rivaliserende bande ledet av Al Notorangeli.

Desember 1973: James O'Toole - tidligere medlem av McLaughlin-banden i Charlestown.

Februar 1974: Al Notorangeli - leder av en rivaliserende bande.

Oktober 1974: James Sousa - kriminell medhjelper i et mislykket ran, samt potensielt vitne.

November 1974: Paul McGonagle - medlem av Mullins-banden og en motstander til kontrollen over Sør-Boston.

Juni 1975: Edward Connors - potensielt vitne i drapet på O'Toole.

November 1975: Thomas King - medlem av banden til Bulger, ble regnet som et en trussel mot Bulger og andre. Francis «Buddy» Leonard - ble drept for avlede oppmerksomheten fra Kings forsvinning.

Desember 1976: Richard Castucci - informant for FBI.

Mai 1981: Roger Wheeler - eier av gambling-operasjonen World Jai Alai i Tulsa i den amerikanske delstaten Oklahoma.

Sent i 1981: Debra Davis - kjæreste med Bulgers venn Stephen Flemmi, ble ansett som trussel.

Mai 1982: Brian Halloran - FBI-informant om drapet på Wheeler. Michael Donahue - satt i bilen med Halloran.

August 1982: John Callahan - tidligere president i World Jai Alai, kunne implisere Bulger i drapet på Wheeler.

Juli 1983: Arthur «Bucky» Barrett - antatt safeåpner og bankraner som Bulger presset for penger.

November 1984: John McIntyre - samarbeidet med politiet om bandens rolle i våpensmugling til IRA.

Tidlig i 1985: Deborah Hussey - Flemmis stedatter.

Glad farens drapsmann er tatt

Da faren ble drept i mai 1982, var Michael Donahue jr 13 år gammel. han forteller til LA Times at faren bare var på feil sted til feil tid. En mann ved navn Brian Halloran spurte om å få sitte på i bilen hans hjem fra et barbesøk til hjembyen Dorchester i den amerikanske delstaten Massachusetts.

Men på utsiden ventet Bulger og en medsammensvoren på Halloran, som var FBI-informant. Donahue sr ble drept sammen med tysteren.

Nå 42 år gamle Donahue jr trodde aldri at Bulger kom til å bli fakket, sier han til LA Times. Han er overrasket over måten den kjente gjenglederen ble tatt.

– «America's Most Wanted» skal visstnok være TVs beste program til å fakke forbrytere, og de har hatt tonnevis med programmer om Bulger opp gjennom årene. Men så setter de i gang en kampanje for å finne kvinnen han er sammen med, og så er det en fan av Barbara Walters eller Oprah Winfrey som får ham fengslet? Det er nesten komisk, sier Donahue.

Donahue vet ikke hvem som tipset FBI om hvor Bulger befant seg. Men kampanjen for å finne Bulger og kjæresten, Catherine Greig, var rettet mot eldre kvinner. FBIs TV-annonser gikk på luften på dagtid.

Han legger til at han er glad for at Bulger er tatt, og at han håper saken mot ham vil gå i en domstol i en av delstatene Oklahoma eller Florida. I så fall hadde Bulger risikert dødsstraff.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt