Det greske skipet er frigitt

Det greske lasteskipet "Titan" som ble kapret av somaliske pirater i midten av mars, er nå løslatt. Et mannskap på 24 er i god behold.

Skipskaprere utenfor Somalia

Skipskaprere utenfor Somalia.

Foto: BUNDESWEHR / AFP

- Skipet er løslatt og mannskapet er ved god helse, bekrefter en talsmann fra det greske handelsflåtedepartementet.

Franske styrker border somaliske pirater

Franske styrker border en av småbåtene som var på slep.

Foto: Ho / Reuters

Skipet er registrert i øystaten Saint-Vincent, og det var på vei fra Svartehavet til Korea da det ble tatt av pirater i mars.

Pirater tatt til fange

Tidligere i dag opplyste franske myndigheter at elleve pirater er tatt til fange utenfor kysten av Kenya. De er tatt om bord i et fransk krigsskip som inngår i EU-styrken som patruljerer området.

Flere marinestyrker på plass

Marinestyrker fra flere nasjoner er stasjonert i og rundt Adenbukten i et forsøk på å hanskes med piratene. Området ligger i en travel frakterute for lasteskip fra hele verden.

De elleve var om bord i det som omtales som et hovedskip, det hadde to mindre båter på slep.

USA med ny plan

USAs utenriksminister Hillary Clinton la onsdag fram en firepunktsplan som skal bidra til å bekjempe piratvirksomheten.

  • USA vil blant annet gjøre et forsøk på å finne ut hvor somaliske pirater plasserer pengene sine slik at verdiene kan sperres.

  • I tillegg skal det sendes en representant fra USA til giverlandskonferansen for det krigsherjede og svært fattige landet denne uken.

  • USA håper på en større internasjonal innsats i kampen mot piratene, og vil straks kalle sammen til møter i en internasjonal arbeidsgruppe. Gruppen skal jobbe for å bekjempe pirat-virksomheten som har gjort havområdene utenfor Somalia meget utrygge.

  • Ifølge Clinton vil USA dessuten sørge for at andre land tar ansvar for å stille pirater for retten og eventuelt fengsle dem.

Les også:

To skip kapret i dag

Somaliere skjøt mot USA-politiker

SISTE NYTT

Siste nytt