NRK Meny
Normal

Saudi-Arabia deporterte tre menn fordi de var «uimotståelige for kvinner»

Mennene ble fjernet med makt fra en kulturfestival rett nord for hovedstaden Riyadh og sendt tilbake til sitt hjemland, fordi religionspolitiet fryktet «kvinner skulle falle for dem».

JANADRIYAH Saudia-Arabia

Mennesker på vei inn i festivalområdet til Jenadriyah-festivalen tidligere denne måneden. Det var under denne festivalen at religionspolitiet fikk øye på tre emiratarabiske mennene de fant for kjekke til å være der.

Foto: FAYEZ NURELDINE / Afp

JANADRIYAH

En kvinne spinner ull under festivalen i

Foto: FAYEZ NURELDINE / Afp

Det er britiske The Telegraph som siterer den arabiske avisen Elaph på at tre delegater fra De forente arabiske emirater ble kastet ut av Jenadriyah-festivalen etter at Saudi-Arabias religionspoliti stormet scenen.

Årsaken skal ha vært at «mennene var for kjekke».

Avisen skriver at festivalarrangøren raskt tok affære etter hendelsen og deporterte de tre tilbake til Emiratenes hovedstad Abu Dhabi.

Ifølge Elaph bekrefter en talsmann for festivalen at tre emiratarabere ble ført vekk fra festivalområdet «fordi de så for bra ut og religionspolitiet fryktet at kvinnelige festivaldeltakere ville falle for dem».

De forente arabiske emirater sendte ut en offisiell pressemelding etter hendelsen der de uttalte at religionspolitiet var bekymret over den uventede ankomsten av en ikke-identifisert kvinnelig artist i losjen til den emiratarabiske delegasjonen.

– Hennes besøk til var tilfeldig og ikke inkludert i programmet vi på forhånd hadde gitt til festivalarrangøren, sa lederen for delegasjonen fra De forente arabiske emiratene, Sayyid Al Kaabi, i en uttalelse.

Ultrakonservativt

Det er ikke kjent om det var kvinnens nærvær som gjorde at religionspolitiet valgte å kaste ut de tre kjekkasene.

Saudi-Arabia er et av få land i verden hvor islamsk lov - sharia - regulerer alle sider ved samfunnet.

Saudi-Arabias religionspoliti, eller Kommisjonen for fremme av dyd og forhindring av synd, som det egentlige navnet er, patruljerer offentlige steder i Saudi-Arabia for å passe på at landets ultrakonservative tolkning av islam blir overholdt.

Kvinner må være tildekket med en svart «abaya», og har blant annet ikke lov til å kjøre bil. De kan heller ikke omgås fremmede menn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt