Se hva sjåføren gjør mens lastebilen kjører i 80 km/t

Fremtidsvisjonen om førerløse kjøretøy kommer stadig nærmere. Torsdag presenterte Mercedes-Benz sin selvkjørende lastebil i Tyskland.

Den førerløse lastebilen nærmer seg forbrukeren med stormskritt. Denne lastebilen kjører helt av seg selv med en hastighet på 80 km/t.

SE VIDEO: Den førerløse lastebilen nærmer seg forbrukeren med stormskritt. Denne lastebilen kjører helt av seg selv med en hastighet på over 80 km/t.

Vi nærmer oss en tid hvor det ikke vil være utenkelig at førerløse kjøretøy beveger seg rundt i trafikken. I dag presenterte Mercedes-Benz sin nye og selvkjørende lastebil – Future Truck 2025 - på en motorvei utenfor byen Magdeburg i Tyskland, melder Bloomberg.

De første testene av den selvstyrende lastebilen ble gjennomført. Mens føreren slappet av, hadde armene i kors og gjorde helt andre ting, holdt lastebilen en stø kurs og en hastighet på over 80 km/t.

Verdenspremieren er også omtalt i det norske fagtidsskriftet for anleggs- og transportnæringen. Tidsskriftet skriver at Future Truck 2025 er en helautomatisk bil med et «Highway Pilot»-system i bunnen. Det gjør at bilen kan kjøre på egen hånd opp til 85 km/t.

Lanseringen av Future Truck 2025 skjedde på Autobahn A14 – med de utfordringer som oppstår ute på veien.

Radarer, sensorer og et innebygd kartverk sørger for at lastebilen kjører i riktig retning. Systemer som Fleetboard og PPC orienterer om topografien som er i vente.

Sjåføren skal fortsatt sitte bak rattet og ha den endelige kontrollen over kjøretøyet. Ifølge den tyske produsenten skal den nye teknologien avlaste sjåføren og bidra til å redusere antall ulykker.

– En mer uthvilt sjåfør utgjør en mindre sikkerhetsrisiko langs veiene.

SISTE NYTT

Siste nytt