NRK Meny
Normal

Den nakne cowboyen stiller til valg

Den berømte newyorkeren «the Naked Cowboy» skal utfordre borgermester Michael Bloomberg ved valget.

Robert Burck

Nå stiller Den nakne cowboyen til valg.

Foto: SPENCER PLATT / AFP

Robert Burck har stått så godt som naken på Times Square i over et tiår, og er godt kjent for alle som har vært i New York i mer enn fem minutter.

Lever av turistfoto og reklame

Burck lever i dag av å posere som «Den nakne cowboyen» sammen med turister.

Robert Burck

Robert Burck - godt kjent i New York.

Foto: ROBERT F. BUKATY / AP

Bare ikledd en cowboyhatt, gitar og cowboystøvler - samt en liten hvit underbukse bak gitaren - har han tjent godt på å la seg fotografere av tilreisende fra hele verden.

Han reiser også rundt om i USA, stiller alltid villig opp for media og reklamerer for produkter som underbukser og tegneserier.

Nå planlegger han å stille til valg som borgermester, med mål om å ta gjennomsiktigheten til et nytt nivå.

- Vet mye om å gjøre mye med lite

I en pressemelding der han i dag annonserte at han på onsdag skal offentliggjøre sitt kandidatur, skriver the Naked Cowboy at hans valgløfter blant annet inkluderer en stimuleringsplan for små bedrifter.

«Ingen vet mer om å gjøre mye med lite enn undertegnede, og dette er den type tenkning jeg planlegger å dele med mine felles newyorkere når dere velger meg», skriver Burck i pressemeldingen.

Under valgdagen den 4. november i fjor hadde Burck dekorert gitaren sin med klistremerker der han støttet det republikanske alternativet, John McCain og Sarah Palin.

Lett match for borgermesteren

Foran «sitt valg» lover han nye tanker omkring skattekutt, turisme, homofile ekteskap, offentlig transport og nasjonal sikkerhet.

Hans argeste konkurrent i valget, som finner sted i november, vil være nåværende borgermester Michael Bloomberg.

Og trass i det kommende kandidaturet til den nakne turistmagneten på Times Square, ser Bloomberg nå ut til å bli gjenvalgt ganske lett - uten særlig sterke motkandidater.

Forandret reglene for populære Bloomberg

I oktober i fjor forandret byrådet i New York reglene slik at Bloomberg kunne stille til valg til en tredje periode. 29 rådsmedlemmer i bystyret i New York stemt for å tillate en ny periode, og 22 stemte imot.

Bloomberg, som ble valgt første gang i 2001 og gjenvalgt i 2005, ønsket å stille til en tredje periode, trass i at reglene ikke åpnet for at han kunne stille til gjenvalg mer enn en gang.

Han skal ha vært den som raget høyest av mulige visepresidentkandidter for McCain, inntil McCain og sjefstrategen Steve Schmidt bråbestemte seg for Alaska-guvernør Sarah Palin.

Det var også snakk om han ville stille som uavhengig presidentkandidat i valget.

Bloomberg overtok som ordfører i New York etter Rudy Giuliani.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt