NRK Meny
Normal

Den mistenkte ba før angrepet

Overvåkningsbilder viser mannen som er mistenkt for å ha knivstukket en fransk soldat i bønn bare minutter før han angrep. Politiet sier de har gode spor i jakten på mannen.

La Defense, Paris

Overfallet fant sted i La Defense der det gjøres flere overvåkingsopptak.

Foto: Remy de la Mauviniere / Ap

Politiets etterforskere undersøker overvåkingsbilder for å finne identiteten til mannen som lørdag angrep en 23 år gammel soldat med kniv.

Soldaten var uniformert, væpna og på patrulje med to andre i La Defense-området da han ble angrepet bakfra.

Gjerningsmannen klarte å stikke av og forsvant inn i en travel handlegate før de to andre soldatene rakk å reagere.

Overvåkingsbilder

Både lokaltoget RER og den franske jernbanen gjør overvåkingsopptak på stedet, og politiet skal ha mye materiale å gå gjennom.

Nå viser overvåkingsbilder at den mistenkte angriperen gikk rundt i området i rundt tjue minutter, og at han så satt i bønn like før han gikk til aksjon, skriver Le Parisien.

Han skal ha vært iført sorte klær, en lys genser som han hadde knyttet rundt livet og en liten hatt eller lue. Mannen hadde også et temmelig kraftig skjegg.

Ifølge en av etterforskerne skal bildene være svært gode og vise ansiktet til mannen.

Politiet skal ha funnet en plastpose som inneholder en flaske med appelsinjuice, en kniv og litt søppel i nærheten av stedet der soldaten ble angrepet. Franske medier skriver at etterforskerne skal ha funnet både fingeravtrykk og DNA der.

Utskrevet av sykehus

Ifølge innenriksminister Manuel Valls er det elementer her som gjør at handlingen settes i forbindelse med terrorisme. Angrepet fant blant annet sted tre dager etter at en britisk soldat ble drept i London av to menn som ropte islamske slagord.

De tre franske soldatene var på patrulje som ledd i landets terrorbekjempelsesprogram Vigipirate. Bevæpnede soldater patruljerer ved en rekke turistattraksjoner, viktige transportknutepunkter og i forretningsstrøk rundt i om i den franske hovedstaden.

Den skadde soldaten, Cédric Cordiez, ble skrevet ut av sykehus i dag, mandag. Han er nå tilbake hos sitt regiment, men legene har sagt at han ikke skal jobbe de ti neste dagene, opplyser militære myndigheter i Paris.

– Han var redd for å dø

Han skal senere til Somme, nord i Frankrike, der samboeren og deres to år gamle sønn bor.

– Han var redd han skulle dø, sier samboeren hans Aurélie til Europe1.

Hun forteller at han fremdeles i sjokk over det som skjedde og sier at hvis kniven hadde gått to centimeter lengre inn, ville ikke sønnen deres hatt noen far lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt