«Monsteret fra Ardennene» er død

Fourniret ble dømt til livstid i fengsel to ganger, for til sammen åtte drap. Ofrene var unge kvinner og jenter.

Michel Fourniret avbildet i forbindelse med rettssaken i 2008

DØD: Michel Fourniret tilsto å ha drept flere kvinner og unge jenter. Minst to av ofrene har aldri blitt funnet.

Foto: Francois Nascimbeni / AFP

Avisa Le Parisien skriver at den dømte seriemorderen og voldtektsmannen døde på sykehus 8. mai. Det bekrefter fransk påtalemyndighet. Fourniret fikk tilnavnet «Monsteret fra Ardennene» i mediene, etter en serie drap i Frankrike og Belgia mellom 1987 og 2003.

I 2004 tilsto Fourniret flere av drapene. Han ble dømt til livstid i fengsel for åtte drap i 2008, og ytterligere ett i 2018.

Fourniret ble lagt inn på et sikkerhetssykehus i Paris med pusteproblemer. Han ble lagt i koma, men våknet aldri igjen, ifølge Le Parisien.

Politi og Fournirets eks-kone leter etter angivelig drapsoffer

I april i år ble det igjen søkt etter et av Fournirets siste offer, en ni år gammel jente som skal ha blitt drept i 2003. Fournirets ekskone, som er dømt som medskyldig til flere av drapene, er midt i bildet.

Foto: Thomas Bernardi / AFP

Tror ikke alle ofrene er funnet

79-åringen skal ha slitt med helsen lenge og hadde Alzheimer. I fjor ble han lagt inn på sykehuset med hjerteproblemer. Det var VG som omtalte dødsfallet først i Norge.

I dommen fra 2008 ble Fourniret funnet skyldig i drap og voldtekt eller voldtektsforsøk. Ofrene var syv jenter eller kvinner i alderen 12 til 22 år. Under rettssaken nektet Fourniret å forklare seg, med mindre dørene til rettssaken ble lukket.

Han ble pågrepet i 2003, etter et mislykket kidnappingsforsøk av en ung jente i Ciney i Belgia.

Kona hans, Monique Pierrette Olivier, skal ha varslet politiet. Hun er også dømt til livstid i fengsel, som medskyldig, i 2004. Olivier har ikke mulighet for prøveløslatelse før det er gått 28 år.

Søk etter ofre i Fourniret -saken

Politiet leter etter to av Fournirets ofre ved et slott i Nord-Frankrike i 2004.

Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Ytterligere etterforskning i år

I 2018 tilsto Fourniret drap på ytterligere to kvinner. Disse skal ha blitt drept mellom 1988 og 1990. Fourniret ble idømt ytterligere en livstidsdom. I mars 2020 erkjente «Monsteret fra Ardennene» å ha begått ytterligere et drap.

Offeret i den siste saken, ni år gamle Estelle Mouzin, forsvant i Guermantes i det sentrale Frankrike i 2003. Liket ble aldri funnet. Dødsfallet har vært en av de mest omtalte uoppklarte drapsakene i Frankrike i nyere tid.

Fournirets ekskone kom i august 2020 med nye opplysninger om Mouzin-saken. Dette førte til at det ble satt i gang en ny operasjon for å finne Mouzin i april i år, uten hell.

Journalister ved rettssaken mot Michel Fourniret

Journalister samlet utenfor rettslokalet i Charleville-Mezieres i 2008.

Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt