Normal

Den ekte «slumdog»-millionæren

Hvordan Sushil Kumar ble Indias «Slumdog Millionaire» på ekte.

Sushil Kumarr

Sushil Kumar (til venstre) med Bollywood-skuespiller Amitabh Bachchan. Kumar er den første inderen som noen gang har vunnet 5, 5 millioner kroner (50 millioner rupees) i India.

Foto: Anonymous / Ap

Nå er han et forbilde for alle de millioner ungdommene som lever i slummen i India, og som drømmer om å flykte fra livet i fattigdom.

Fra filmen "Slumdog Millionaire"

I filmen «Slumdog Millionaire» får en fattiggutt livet sitt endret når han vinner millioner.

Foto: Foto/Copyright: SF Norge AS

Kumars gevinst på 1 million amerikanske dollar minner om hovedpersonen i den prisbelønte filmen «Slumdog Millionaire» fra 2008, der en fattig gutt vant hovedpremien i den indiske versjonen av «Vil du bli millionær».

Kumar og kona hans gråt av glede da filmlegende og programleder Amitabh Bachchan ga dem en sjekk på 50 millioner rupees etter at Kumar svarte riktig på alle spørsmålene.

– Du har skapt historie. Dine beslutninger og standhaftighet har fått deg dit du er i dag, sa Bachchan.

Så på TV hos naboen

Før Kumar meldte seg på programmet, som ble spilt inn tirsdag denne uken, tjente han 120 dollar i måneden på kommunekontor, og supplerte inntekten ved å jobbe som privatlærer i den lille byen Motihari i den østlige delstaten Bihar.

Sushil Kumar

Nå har Kumar råd til eget fjernsyn. Før han vant, pleide han å se TV hos naboen.

Foto: HO / Reuters

Kumar fortalte seerne at familien hans var så fattig at de ikke hadde råd til det andre kan ta for gitt, slik som å eie et fjernsyn. Derfor måtte han sitte hos naboene for å se det populære showet.

Da naboene gang på gang la merke til at han svarte riktig på hvert eneste spørsmål, overtalte de ham til å melde seg på.

Da Kumar dro til Mumbai for å være med på innspillingen, var det første gang han reiste med fly. Det var også første gang han var i en storby.

Vil studere jus

Kumar har klare, men moderate planer for hvordan han skal bruke pengepremien.

Noe skal han bruke til et forkurs slik at han kan ta Indias tøffe eksamen i jus. På den måten vil han sikre seg en sikker og prestisjetung jobb for fremtiden.

Han vil også kjøpe et nytt hus til kona, betale ned gjelden til foreldrene sine og gi brødrene sine bidrag til å starte små bedrifter.

Han ønsker også å bygge et bibliotek i Motihari så barna i landsbyen hans kan få tilgang til bøker og kunnskap. Det var noe han selv ønsket seg da han var yngre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt