Demonstrasjoner mot endringer i straffeloven i Romania

Tusenvis av rumenere protesterte mot myndighetene og nye lovforslag som kritikerne mener vil gjøre det vanskeligere å bekjempe korrupsjon.

ROMANIA-POLITICS-DEMO

KREVER KURSENDRING: Det er utenfor Statsministerens kontor ved seiersplassen i Bucuresti demonstrantene bruker å samle seg for å ytre misnøye mot regjeringen.

Foto: ADRIAN CATU / AFP

Rundt 10.000 mennesker samlet seg utenfor regjeringskontorer i hovedstaden Bucuresti onsdag. Det var også demonstrasjoner i minst ti andre byer.

Flere demonstranter ble pågrepet, inkludert en tysk journalist som står bak en dokumentar som kritiserer Liviu Dragnea, partileder i det sosialdemokratiske partiet (PSD). Han ble senere løslatt, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Laster Twitter-innhold

Rumenerne protesterte mot flere kontroversielle lover som ble vedtatt mandag. Kritikere mener disse er til fordel for medlemmer av PSD, inkludert Dragnea, som er under etterforskning for korrupsjon.

Eksperter sier de nye lovene ikke tillater nok tid for denne typen etterforskning, og at de setter restriksjoner for hvilke bevismaterialer som kan brukes.

ROMANIA-POLITICS-DEMONSTRATION

HAR STØTTE: Sosialdemokratenes leder Liviu Dragnea er kontroversiell, men har bred støtte på landsbygda. Her fra en støttedemonstrasjon ved seiersplassen 9. juni. I dag skal rumensk høyesterett ta stilling til en sak der Dragnea er tiltalt for misbruk av myndighet under sin tid som leder for fylket Teleorman.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Siden valget i desember 2016 har Romania blitt styrt av PSD, men partiet har måttet hanskes med flere masseprotester og kraftig kritikk for ikke å ha fulgt opp sitt valgløfte om å slå ned på korrupsjon.

I stedet har regjeringen forsøkt å vedta lover som blant annet innebærer lavere straff for visse former for korrupsjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt