Hopp til innhold

Demonstrasjoner i Ferguson ett år etter Brown-drapet

Mer enn 200 demonstranter protesterte mot politiet i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, for å markere at det er ett år siden drapet på den svarte tenåringen Michael Brown.

Demonstranter holder opp et grillet grisehode ved politihuset i Ferguson

Demonstranter holder opp et grillet grisehode ved politihuset i Ferguson.

Foto: RICK WILKING / Reuters

Demonstrantene hadde med seg megafoner, trommer og skilt da de protesterte foran politihuset i Ferguson lørdag.

Protestene, som kunne minne om et gatekarneval, fant sted kvelden før ettårsdagen for drapet på den ubevæpnede svarte 18-åringen Michael Brown 9. august i fjor.

Brown ble skutt og drept av den hvite politimannen Darren Wilson etter en konfrontasjon, et drap som førte til voldsomme opptøyer i Ferguson.

Demonstrantene ropte slagord som «Hands up, don`t shoot» og «Hvem gjør vi dette for? Vi gjør det for Mike Brown" på dagen da demonstrantene og et skolekorps dannet en parade.

 Laura Charles har en oppvisning med flammer foran politihuset i Ferguson

Laura Charles viste fram gjøglekunster med levende ild foran politihuset i Ferguson lørdag kveld, 08.08.15.

Foto: RICK WILKING / Reuters

Grisegrilling og gjøgling

Demonstranter i alle aldre blokkerte lørdag kveld trafikken i byen, men demonstrasjonene foregikk for det meste fredelig. Noen danset på biler, mens andre sto på barrikader og ropte skjellsord mot politiet.

Senere på kvelden ble demonstrantene mer konfronterende, og rundt 200 mennesker samlet seg utenfor politi hovedkvarter og ropte slagord som : «Hei hei, hå hå, disse morderpolitimennene må gå».

De forsøkte også å servere politiet et grillet grisehode med politihatt på.

Politiet holdt seg for det meste bak en sperring.

– Ideen er at folk skal få kunne ventilere, uttrykke seg selv. De får ut sitt budskap, sier overbetjent i Ferguson-politiet Dominica Fuller.

Ny markering søndag

Søndag er borgerrettighetsaktivister, religiøse leder og andre personer fra rundtom i USA samlet i Ferguson for å delta i minnemarkeringen for Browns dødsfall.

Midt på dagen søndag vil det bli holdt en markering med 4,5 minutters stillhet for å gjenspeile de 4, 5 timene Brown sin døde kropp lå på fortauet etter at han hadde blitt skutt.

Ferguson

SISTE NYTT

Siste nytt