Hopp til innhold

Politihester red over demonstranter under nazistmøte

En person ble påkjørt av en politibil og flere ble skadet da ridende politi forsøkte å holde sinte demonstranter unna møtet til det nazistiske Svenskarnas Parti.

Politiet rir over demonstranter i Malmø

KAOTISK: Politiet rir her over flere av demonstrantene som protesterte mot nazistiske Svenskarnas Parti i Malmö i dag.

Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

Over tusen personer hadde møtt opp i Malmö for å demonstrere mot partiets møte. Stemningen var hissig og førte til at politiet valgte å ri mot demonstrantene for å få dem vekk fra området hvor nazistpartiet hadde samlet seg.

– Akkurat nå er det litt roligere og folk er på vei vekk herfra. Tidligere var det ganske kaotisk. Politiet red galopp og mennesker falt og ble skadet, sier Li Eriksdotter, som ble vitne til hendelsene, til DN.

Flere personer skal ha blitt skadet etter at politihestene tråkket på dem, skriver DN. Minst fem er alvorlig skadetog fraktet til sykehus. Politiet har ikke full oversikt over hvordan alle disse personene er blitt skadet.

– En mann ble påkjørt av en politibil. Han er kjørt til sykehus og man tror han har brukket benet, sier Eva-Gun Westford, talsperson for politiet i Skåne. Hun sier også at det vil bli en gransking av politiets arbeid i forbindelse med demonstrasjonen.

Kaotisk

Westford forteller at det til tider var kaotiske tilstander og vanskelig for politiet å ha kontroll på situasjonen. Flere motdemonstranter skal ha angrepet politiet og sparket både betjentene og hestene.

– Mange kastet glassflasker, bengalske lys og kinaputter mot politiet. Vi har gjort framrykninger med hester, sier hun.

Demonstranter sparker mot en politibil i Malmø

AMPER STEMNING: Demonstranter sparker mot en politibil under Svenskarnas parti sitt møte i Malmö.

Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

Årsaken til at politiet rykket frem med hester skal ha vært at politibetjentene som var stasjonert rundt torget i Malmö, ikke kunne forlate sine posisjoner. Flere personer er blitt arrestert.

Jernring rundt torget

Svenskarnas parti hadde fått innvilget tid til å tale på torget i Malmö klokken 14 lørdag. Like før talen skulle begynne fikk politiet problemer med å holde motdemonstranter unna. 400 politimenn var stasjonert rundt torget for å unngå sammenstøt mellom demonstrantene og partiets støttespillere.

Det lyktes politiet å eskortere Stefan Jacobsson, lederen for Svenskarnas parti, til torget, men talen hans skal ifølge Expressen ha druknet i en voldsom pipekonsert. Senere i kveld skal partiet ha valgmøte i Helsingborg.

SISTE NYTT

Siste nytt