NRK Meny
Normal

Demonstranter stormet nasjonalforsamlingen i Venezuela

Regjeringstilhengere gikk til angrep mot journalister og politikere.

An injured government supporter tries to leave the building after he and a group of fellow government supporters burst into Venezuela's opposition-controlled National Assembly during a session, in Caracas

Flere ble banket til blods i angrepet mot Venezuelas nasjonalforsamling.

Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters

En rekke regjeringstilhengere stormet onsdag nasjonalforsamlingen i Venezuela, hvor de gikk til angrep på politikere og journalister med metallrør, melder Reuters.

Bakgrunnen for stormingen var at de folkevalgte i nasjonalforsamlingen, der opposisjonen er i flertall, holdt en spesialsesjon for å markere landets uavhengighetsdag, skriver NTB.

Minst tre politikere ble banket opp og en rekke reportere ranet, sier vitner til nyhetsbyrået. Samtidig som angrepet kunne det høres smell ved bygningen, trolig fra fyrverkeri.

Government supporters break a car outside the National Assembly, in Caracas

En bil ble knust i løpet av demonstrasjonene utenfor nasjonalforsamlingen.

Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters

– Dette er dagens Venezuela. Kriminelle angriper nasjonalforsamlingen og de væpnede styrkene er medskyldige. Men folket og lovmakerne står imot, sier Freddy Guevara, nasjonalforsamlingens visepresident.

Vil endre grunnloven

Minst 90 personer drept som følge av demonstrasjonene i Venezuela de siste månedene. Opposisjonen mener president Nicolas Maduro har skapt et diktatur og ødelagt landet. Presidenten ønsker å skrive om grunnloven, noe opposisjonen ser på som et forsøk på å tilegne seg mer makt og gjøre valgene mindre demokratiske.

Tirsdag ble to videoer publisert på internett av den tidligere politibetjenten Oscar Perez, som tilsynelatende stjeler et helikopter og skyter mot statlige bygninger, ifølge AP. Perez har uttrykt at han ønsker å befri hjemlandet sitt fra den korrupte presidenten og oppfordret folk til å handle.

– Slutt å snakke! Gå ut i gatene! Ta handling! Kjemp! sier han i den samme videoen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt