NRK Meny
Normal

Demonstranter kastet brannbomber – politiet svarte med tåregass

Mandag ettermiddag ble tre politibetjenter skadet i Paris etter sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

Demonstrasjoner i Paris

OPPTØYER: Videoen viser sammenstøt mellom politiet og demonstranter i Paris 1. mai.

– Maskerte demonstranter kastet gjenstander og hjemmelagde brannbomber mot politiet, som besvarte med å avfyre tåregass. To politibetjenter er skadet, opplyste franske myndigheter til AFP litt før klokka 16 mandag.

Klokka 16.30 opplyser myndighetene til det samme nyhetsbyrået at tre politibetjenter er skadet.

Franske myndigheter hadde høynet beredskapen i frykt for voldelige demonstrasjoner 1. mai, og mandag ettermiddag endte det i sammenstøt mellom demonstranter og politiet i Paris.

Demonstrasjoner i Paris

I FYR OG FLAMME: Minst tre politibetjenter er skadet etter opptøyene.

Foto: Zakaria Abdelkafi / AFP

Brennende handlevogn

Opptøyene startet i nærheten av Place de la Bastille i Paris sentrum, da tre fagforeninger marsjerte i retning av en plass i nærheten, skriver AFP.

Blant de tre fagforeningene var også CGT, Frankrikes største.

Demonstrantene skal blant annet ha satt fyr på en handlevogn utformet som en drage, og dyttet denne i retning av politiet.

Flames from a burning cardboard dragon in a caddy are seen near French CRS riot police during clashes as part of the traditional May Day labour union march in Paris
Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Ifølge AP viser videobilder at politiet raskt isolerte de voldelige demonstrantene fra resten av folkemengden, men at demonstrantene skal ha fortsatt å kaste hjemmelagde brannbomber.

Stor misnøye

I forbindelse med 1. mai har støttespillerne til de to gjenværende presidentkandidatene Marine Le Pen og Emmanuel Macron arrangert demonstrasjoner og motdemonstrasjoner i gatene i Paris.

Årets 1. mai-tog i Paris var et av de største på mange år. Markeringene var preget av at det er mindre enn en uke igjen til presidentvalget.

For første gang siden landets gjeldende grunnlov trådte i kraft, skal franskmennene velge mellom to kandidater som ikke kommer fra Sosialistpartiet og De konservative. Og mange er misfornøyd med alternativene.

French CRS riot police protect themselves from flames during clashes at the traditional May Day labour union march in Paris

BRANNBOMBER: Demonstrantene har kastet hjemmelagde brannbomber mot politiet.

Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt