Normal

Demonstrant drept i Kairo

En egypter ble i dag drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter som krever at de militære gir fra seg makten i landet, melder nyhetsbyrået AFP.

Demonstrasjoner på Tahrir-plassen

En demonstrant roper slagord under en demonstrasjon mot militærrådet på Tahrir-plassen i Egypts hovedstad Kairo fredag kveld. Lørdag morgen skal en demonstrant ha blitt drept i sammenstøt med politistyrker i nærheten av plassen.

Foto: ESAM OMRAN AL-FETORI / Reuters

Det er en lege som har informert nyhetsbyrået om dødsfallet.

Hendelsen kommer etter to rolige dager i Kairo der tusener av mennesker igjen er samlet på Tahrir-plassen i sentrum av den egyptiske hovedstaden.

LES: Tahrir: Her avgjøres Egypts framtid

Anerkjenner ikke ny statsminister

Personen ble drept etter at en gruppe demonstranter hadde tatt seg bort fra Tahrir-plassen for å blokkere inngangen til en regjeringsbygning i nærheten, der de skulle protestere mot den nye statsministeren som ble utpekt av militærrådet.

Politiet prøvde å spre demonstrantene med tåregass.

Det har også vært flere sammenstøt mellom politi og demonstranter på Tahrir-plassen i natt og i morgentimene i dag. Flere hundre har overnatte på plassen og fortsetter demonstrasjonene i dag.

Videobilder viser at demonstranter kastet steiner og andre ting mot politikjøretøy og flere skadde personer.

LES: – Kvinner blir trakassert på Tahrir-plassen

Protestene fortsetter

Det er ventet at aksjonene på Tahrir-plassen fortsetter gjennom helgen i protest mot den nye statsministeren Al-Ganzouri.

Fredag var det en storaksjon der rundt 100.000 samlet seg på plassen etter fredagsbønnen for å kreve at Egypts militære ledere overgir makten til sivile.

Siden protestbølgen startet i Kairo forrige lørdag, er 41 personer drept og rundt 2.000 såret i voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politistyrker. De siste to dagene har det imidlertid vært relativt rolig i hovedstaden, før det ble meldt om nye sammenstøt ved Tahrir-plassen i dag.

Presset mot militærrådet og dets leder, feltmarskalk Mohamed Hussein Tantawi øker stadig. Men valg til ny nasjonalforsamling er planlagt til mandag, og militærrådet fastholder at det vil gå av stabelen.

Myndighetene har i dag meldt at over 100.000 egyptere som bor utenlands allerede har forhåndsstemt ved ambassader og konsulater.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt