Demokratenes 2020-kandidater angriper Trump etter talen om rikets tilstand

Flere av Demokratene som håper å bli partiets presidentkandidat i 2020, var raskt ute med å kritisere presidenten etter nattens tale. Særlig fikk hans appell om nasjonal samling gjennomgå.

Stacey Abrams er regnet som en kommende stjerne i Det demokratiske partiet. I natt ga hun partiets offisielle svar på Trumps tale om Rikets tilstand.

Senator Cory Booker, som i forrige uke lanserte sitt presidentkandidatur, var raskt ute på Twitter med å kritisere Trump.

– Det kreves mer enn å nikke i retning av enhet i begynnelsen av en tale for å samle landet vårt. Presidenten vår har brukt de to siste årene på drive oss fra hverandre. Handling betyr mer enn ord, skriver Booker.

Laster Twitter-innhold

Sukk tok av på Twitter

En av de andre kandidatene, New York-senatoren Kirsten Gillibrand, ble filmet mens hun sukket oppgitt over Trump under talen.

Klippet av den sukkende Gillibrand har spredd seg raskt på Twitter og Gillibrand var raskt ute med å be om donasjoner til sin valgkamp.

– President Trump har hatt år på å samle landet, men i stedet har han valgt å dele landet langs omtrent alle skillelinjer han kan tenke seg, sier Gillibrand.

Laster Twitter-innhold

Første svarte kvinne

Etter tradisjonen får partiet som ikke har presidenten, TV-tid til å svare på talen om rikets tilstand.

I år hadde Demokratene valgt Stacey Abrams, en svart kvinne som i november tapte guvernørvalget i Georgia med knapp margin.

Til tross for at hun tapte guvernørvalget, er Abrams regnet som en kommende stjerne innen partiet. Hun er den første svarte kvinne som har fått det ærefulle oppdraget med å svare presidenten.

Abrams la særlig vekt på den delvise nedstengningen av det føderale statsapparatet som varte i 35 dager.

Det var tidenes lengste «shutdown» i USA. 800.000 statsansatte var enten permittert eller måtte jobbe uten å få utbetalt lønn.

– Nedstengningen var et stunt igangsatt av presidenten, sa Abrams.

Hun anklaget Trump og Republikanerne for å la vanlige amerikanere i stikken og skape partipolitisk og kulturell splid.

– Vi lykkes ikke alene. I disse tider når tidene er tøffe, kan vi fortsette fordi våre venner og naboer vil være der for oss, sa Abrams.

Demokratiske kandidater 2020

Her kan du se hvem som har lansert seg som kandidater til å bli Demokratenes kandidat ved presidentvalget i 2020. Nye navn legges til etter hvert som de melder seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt