Demokrat vant i Arizona for første gang på 24 år

Den tidligere fredsaktivisten Kyrsten Sinema (42) er den første demokraten som vinner senatsvalget i Arizona siden 1994.

Kyrsten Sinema

FOREGANGSKVINNE: Kyrsten Sinema er den første demokraten siden 1994 og den første kvinnen som vinner senatsvalget i Arizona.

Foto: Rick Scuteri / AP

Om lag en uke etter mellomvalget i USA, ble det mandag kveld klart at demokraten Kyrsten Sinema vinner senatsvalget i Arizona over republikaneren Martha McSally.

Sinemas seier gjør at Arizona når blir ansett som en vippestat etter mange år med republikansk dominans.

42-åringen blir også den første kvinnelige senatoren fra delstaten. Republikanerne beholder fremdeles flertallet i Senatet, men har nå 51 seter mot Demokratenes 47.

President Donald Trump gikk sist fredag ut på Twitter med påstander om korrupsjon i forbindelse med valget i Arizona. Den avtroppende republikanske senatoren Jeff Flake avviste presidentens påstander.

Ikke avgjort i to stater

I Mississippi blir det omvalg senere denne måneden. Demokraten Mike Espy utfordrer den sittende senatoren Cindy Hyde-Smith. I Florida viser uoffisielle tall at det bare er 0,5 prosent som skiller de to kandidatene der. Da krever loven at stemmene skal telles på nytt, melder BBC.

Mandag oppfordret Donald Trump Florida til å avslutte tellingen og utrope den republikanske kandidaten Rick Scott til vinner. Trump mener det er levert mange falske stemmesedler, noe som blir avvist av en dommer i delstaten.

SISTE NYTT

Siste nytt