Demokrat «crowdsurfet» uten munnbind under Trump-møte

Den demokratiske politikeren Vernon Jones «crowdsurfet» under et folkemøte for president Donald Trump i Macon i Georgia fredag kveld.

Lokalpolitiker Vernon Jones surfer gjennom en folkemengde uten munnbind.

Georgia-politikeren Vernon Jones kastet seg ut i folkemengden under Trumps folkemøte i Georgia fredag.

Foto: John Bazemore / AP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Bildet av Vernon Jones (59), som ikke brukte munnbind under stuntet på folkemøtet, vekker oppsikt.

Det har skapt en god del reaksjoner på Twitter. Vernon har selv svart på noe av det.

– Dette skjer under en pandemi. Mange mennesker har mistet sine kjære som følge koronaviruset. Dette er vel ikke deg? Spør en Twitter-bruker som henvender seg til Jones.

– Jeg antar at du glemmer at millioner av mennesker overlever viruset. Faktisk er overlevelsesgraden på 99,9 prosent, svarer Vernon på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Var påbud om munnbind

Selv om møtet i Macon fant sted utendørs, var det påbud om å bruke munnbind under arrangementet. Noe som også skal ha stått på billettene, ifølge The Telegraph.

Helseeksperter skal også ha advart om risikoen for å få koronavirus når store folkemengder er samlet på et sted.

– Jeg tror sikkert at noen av disse menneskene som deltar der har covid-19 viruset, sa folkehelsemikrobiolog Amber Schmidtke i forkant av folkemøte.

Hun sier til avisen at på grunn av høy risikoeksponering, bør de som deltok på folkemøtet teste seg for viruset. Det bør skje tre til syv dager etter arrangementet fant sted.

20 smittetilfeller spores til Trump-møte

Omtrent samtidig som president Trump gikk på talerstolen i Macon i Georgia, ble det kjent at helsedepartementet i Minnesota har sporet minst 20 smittetilfeller tilbake til et folkemøte president Trump hadde i Bemidji i september.

Fredag passerte USA 8 millioner smittetilfeller. Det har i gjennomsnitt vært over 53.000 nye smittetilfeller hver dag den siste uken, skriver CNN.

Støtter Trump

Vernon Jones, som ble valgt inn i delstatsforsamlingen for Demokratene i 2017, rettet i vår skarp kritikk mot eget parti, og ga sin støtte til Trump i det kommende presidentvalget.

En uke senere kunngjorde han at han ville trekke seg fra vervet, før han senere ombestemte seg. Han ville ikke bytte parti.

Jones tar imidlertid ikke gjenvalg når perioden hans løper ut i januar.

Republikanerne har vunnet Georgia i hvert presidentvalg siden 1992, men delstaten ser i år ut til å bli en vippestat. Joe Biden var fredag i Michigan, som Trump vant med svært knapp margin i 2016.

Michigan ble vunnet av Demokratene i hvert presidentvalg mellom 1992 og 2012.

Status Norge

Sist oppdatert: 19.10.2020
1 079
Siste uke
29
Innlagt
278
Døde

SISTE NYTT

Siste nytt