NRK Meny
Normal

Sarkozy: – Det franske folk har avvist Hollande

Partiet til tidligere president Nicolas Sarkozy og deres allierte ligger an til å vinne to av tre fylker i Frankrike. Sosialistene er lokalvalgets store tapere.

Nicolas Sarkozy kommenterer valgresultatet

Tidligere president Nicolas Sarkozy. Her kommenterer han valgresultatet.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Sosialistene mister halvparten av de 61 fylkene de styrer i dag. Det er den konservative alliansen som ligger an til å overta maktene i alle disse fylkene.

– Det franske folk har avvist politikken til president Francois Hollande og hans regjering. Tiden for endring er nå, sa leder for UMP og tidligere president Nicolas Sarkozy.

Frankrike består av 102 departement, som tilsvarer fylker i Norge, og de utøver vesentlig makt innen infrastruktur, sosialpolitikk, og utdanning. Departementene er igjen underordnet 29 regioner.

Ingen fylkesseire for Nasjonal Front

Nasjonal Front vedgår at de ikke klarte å vinne flertall i noe fylke. På forhånd var det spådd at det partiet kunne vinne i to fylker.

Partileder Marine Le Pen strategi har vært å få valgt inn en base av lokale tillitsvalg som kunne posisjonere Nasjonal Front før de nasjonale valgene.

Leder for Nasjonal Front Marine Le Pen kommenterer valgresultatet

Partileder Marine Le Pen er kun delvis med Nasjonal Fronts valgresultat

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Det ytterliggående høyrepartiet klarte å få valgt inn 62 av sine lokale kandidater. Dette er en betydelig fremgang i fra 2 kandidater i forrige valg, men viser at partiet sliter med å få omsatt sin økende popularitet i konkret flertall i viktige valg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt