NRK Meny
Normal

De første vrakrestene er henta opp

Mannskap fra det brasilianske forsvaret har nå henta opp de første vrakdelene fra det savna Air France-flyet.

Letemannskaper ser etter det savnede Air France-flyet
Foto: ECPAD / AP

Forhåpentligvis kan delene hjelpe til å forklare hvorfor Air France-flyet, med 228 mennesker om bord, styrta i Atlanterhavet natt til mandag.

Les også: Flere teorier rundt flight AF 447

Les også: Air France-fly kan ha holdt feil hastighet

Flere deler er fiska opp

Tidligere i ettermiddag fant mannskap fra det brasilianske luftforsvaret flere vrakdeler som stammer fra det savna flyet. Ifølge CNN har mannskapet ved hjelp av helikopter transportert flydelene til tre båter som ligger i nærheten

Les også: Større vrakrester funnet

- Det dreier seg om en del fra flyskroget med en lengde på omtrent 2,5 meter, som ble funnet omtrent 550 kilometer nordøst for den brasilianske øygruppa Fernando. I tillegg ble det funnet to nødbøyer som stammer fra det samme flyet, forteller en representant fra det brasilianske luftforsvaret til den danske nettavisa ekstrabladet.dk.

Det er enda ikke funnet spor etter mennesker i havet.

Oljesøl i Atlanterhavet

Bilder som er tatt av det brasilianske forsvaret viser oljerester i vannet nær ulykkestedet, Oljen antas å komme fra det savna Air France-flyet.

Foto: HO / REUTERS

Fire nordmenn savna

Flyet styrta omtrent 650 kilometer nordøst for øygruppa Fernando natt til mandag norsk tid. Alle de 228 passasjerene som var om bord på flyet fryktes omkommet. På passasjerlista stod det fire norske navn.

Karsten Moholt (58) og sønnen Karsten Aleksander Moholt (35), begge fra Bergen, er blant passasjerene som har vært savna siden mandag. Karsten Moholt var daglig leder i firmaet Karsten Moholt AS, og sønnen var senioringeniør i samme firma.

Les også: Flystyrten: - Et stort sjokk

StatoilHydro-ansatte Kristian Berg Andersen (37) fra Oslo var også om bord på flyet.

Norsk-britiske Alexander Bjorøy (11) var den fjerde nordmannen som var passasjer på det savna Air France-flyet. Bjorøy hadde vært på ferie hos foreldrene som bor i Brasil og var på vei tilbake til kostskolen i England da flyet styrta.

Les også: - Vi er i dyp sorg

Les også: Alexander (11) reiste alene over Atlanteren

Les mer: Fire nordmenn savna

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt