De første småbarna begraves

I Newtown har innbyggerne fulgt de to første drepte småbarna til graven. Samtidig leter politiet videre for å finne ut hva som kan ha vært gjerningsmannens motiv.

Begravelse Newtown

Jevngamle kamerater på vei inn i begravelsen til seks år gamle Jack Pinto.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Jack Pinto

Jack Pinto

Foto: HANDOUT / Reuters
Noah Pozner

Noah Pozner

Foto: HANDOUT / Reuters

I den lille byen i Connecticut startet mandag begravelsene etter massakren fredag der 20 år gamle Adam Lanza drepte 20 små barn.

Under regntunge skyer ble to seks år gamle gutter stedt til hvile, på tirsdag skal små jenter begraves.

Familien til vesle Jack Pinto tok farvel i en bygning i sentrum av byen. Rundt 20 barn og litt flere voksne kom til bisettelsen.

– Jeg pleide å gjøre alt mulig sammen med ham. Vi spilte Wii, vi lekte hele tiden. Jeg kan ikke tro at jeg aldri skal se ham igjen, sa kameraten hans, Nolan til The New York Times etter begravelsen.

Den andre gutten, Noah Pozner, hadde fylt seks år for bare to uker siden og var den yngste som ble drept. Tvillingsøsteren hans, Arielle, satt i et annet klasserom og overlevde angrepet. Foran huset der båren hans lå, hadde noen lagt ned to teddybjørner og blomster.

I et minneord som familien har skrevet i lokalavisen står det: «Måtte du fly til den fredelige dalen og vente på oss der».

– Han var en livlig, smart gutt. Han ville blitt en stor mann, tror jeg. Hadde ville blitt en flott far, sa onkelen hans til NBC.

– Gud har hentet dem hjem. For oss som er igjen, la oss finne styrke til å gå videre, sa president Barack Obama da han mintes ofrene for massakren på en minneseremoni i Newtown i natt.

De neste dagene skal enda flere begraves.

(Saken fortsetter under bildet)

Sørgende i Newtown

Tre kvinner trøster hverandre før begravelsen til Noah Pozner.

Foto: SPENCER PLATT / Afp

To voksne vitner

To voksne personer som ble såret i angrepet skal forhøres. De er politiets nøkkelvitner og kan trolig hjelpe etterforskerne med å rekonstruere det som skjedde.

– De blir betraktet som helt sentrale vitner og kan hjelpe etterforskerne med å kartlegge Lanzas bevegelser, sa politiets talsmann.

(Saken fortsetter under bildet)

Bamser med navn

Noen har lagt bamser med navn på ofre utenfor skolen der de ble drept.

Foto: EMMANUEL DUNAND / Afp

Skolen er stengt på ubestemt tid

Foreløpig er det ikke klart når skolen åpner igjen og representanter for lokale myndigheter vil ikke si om den blir gjenåpnet.

Mandagens undervisning ble avlyst og det er planer om at tirsdagens undervisning skal foregå på en nedlagt skole i en av nabobyene, ifølge nyhetsbyrået Ap.

– Jeg vil tro det er vanskelig for elevene å komme tilbake til Sandy Hook, men vi vil gjerne at de skal fortsette å gå sammen. De trenger å støtte hverandre, sier George Sinko i Newtown-politiet.

Politiet har fremdeles ikke sagt hva som kan ha vært motivet for skytingen. Politi har hverken funnet brev eller en dagbok som kunne gitt noen slags forklaring. Adam Lanza hadde ikke noe kriminelt rulleblad, han hadde trolig heller ingen jobb.

På en pressekonferanse mandag ettermiddag sa politiets talsmann Paul Vance at Lanza hadde med seg nok ammunisjon til å ta livet av alle på skolen, hvis ikke han hadde blitt stoppet.

Begravelse Newtown

En politimann hjelper til med å bære inn blomster til begravelsen.

Foto: DON EMMERT / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt