NRK Meny
Normal

Dataproblemer for Playstation og Xbox

Online-tjenestene til Sonys Playstation og Microsofts Xbox-spillkonsollene har hatt tekniske problemer i flere dager. En hackergruppe hevder at de står bak tjenestenektangrepene som skaper trøbbel for spillerne.

Playstation og Xbox kan være hacket

Spillere fra hele verden klager over innloggingsproblemer, lang nedlastningstid og oppdateringsproblemer på online-tjenestene til spillgigantene.

Foto: Skjermdump

Spillentusiaster som var ivrige etter å teste ut sine nye julegaver, ble skuffet da de oppdaget at online-gaming-tjenestene Playstation Network og Xbox Live var nede.

Nettverksproblemene startet onsdag kveld, og fredag ettermiddag var det fortsatt store vanskeligheter med å logge seg inn. Spillere fra hele verden klager over innloggingsproblemer, lang nedlastningstid og oppdateringsproblemer på online-tjenestene til spillgigantene.

«@Playstation. Eneste dagen jeg har tid til å sette meg ned og spille spill sammen med barna. Dag to og fortsatt ingenting,» skriver en frustrert bruker på Twitter.

Andre krever også kompensasjon fra spillselskapene på grunn av tapt spilletid.

Både Sony og Microsoft skriver på sosiale medier at de jobber med å løse de tekniske problemene. Ingen av selskapene har så langt ønsket å kommentere hva som ligger bak problemene, skriver Reuters.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Fikk «betalt» for å slutte

En gruppe som kaller seg «Lizard Squad» hevder på en nyopprettet Twitter-profil at de står bak tjenestenektangrepet, melder Reuters.

Gruppen skal ha utført et såkalt distribuert tjenestenektangrep, som har ført til at spillgigantenes servere har blitt overbelastet av falsk generert datatrafikk.

hjemmesiden skriver gruppen at deres motiv er å få Sony og Microsoft til å innse at deres online-tjenester ikke er gode nok og gjøre mer tiltak for å bedre sikkerhet og brukerens spillopplevelse.

Ifølge tech-nettsider som Gizmondo og Torrentfreak.com, skal grunnleggeren av nettlagringstjenesten Mega har tilbudt Lizard Squad 3.000 gavekort, i bytte mot at gruppen skulle avslutte dataangrepet.

Forhandlingene pågikk gjennom samtaler på Twitter. Ifølge en av meldingene til Lizard Squad skal de har avsluttet angrepene, men folk opplever fortsatt problemer med online-tjenestene i skrivende stund.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Planla å streame «The Interview»

Det ble spekulert i amerikanske medier om dataproblemene skyldes at Microsofts Xbox og Sonys Playstation var blant nett-plattformene som skulle streame filmen «The Interview» online.

Lille julaften annonserte Sony Pictures at de likevel skal vise den omstridte filmen «The Interview», som opprinnelig ble avlyst etter terrortrusler fra hackere.

Filmen ble satt opp på sendeplanen til flere utvalgte kinoer i USA. Komedien ble også tilgjengelig på flere nett-plattformer som You Tube, Google Play og Microsofts Xbox Video. Planen var også å gjøre filmen tilgjengelig gjennom Playstation Network.

Det ble også spekulert om Lizard Squad har en tilknytning til Guardians of Peace, gruppen som tar tatt æren for angrepet på Sony Pictures. Disse opplysningene har ikke blitt bekreftet av verken Sony eller Microsoft.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt