NRK Meny
Normal

Dårlige målinger for Donald Trump

De første meningsmålingene som er gjennomført etter debatten mellom de republikanske kandidatene til neste års presidentvalg viser at Donald Trump har gått på en smell.

USA-ELECTION/TRUMP Republican presidential hopeful Donald Trump talks to the media before giving the key note speech at the Republican Party Lincoln Day event in Birch Run, Michigan,

Trump faller på flere målinger til under 20 prosent oppslutning.

Foto: REBECCA COOK / Reuters

Den eksentriske og munnrappe mangemilliardæren kjent fra både eiendomsmarkedet og underholdningsindustrien ligger fortsatt mer enn et hestehode foran de andre kandidatene, men forspranget har krympet inn.

En meningsmåling gjennomført av Rasmussen Reports viser at Trump får støtte fra 17 prosent av de republikanske velgerne.

Det er et betydelig fall. Forrige måling ga ham en oppslutning på 26 prosent.

Fra Iowa, staten som skal avholde det første primærvalget, altså valgene som skal peke ut en presidentkandidat, kommer det også dårlige nyheter. En meningsmåling fra Suffolk University i Iowa viser at Trump nå bare kan regne med støtte fra 17 prosent av velgerne.

Nærmeste konkurrent er Scott Walker med 12 prosent, og så kommer Marco Rubio med 10 prosent oppslutning.

US-DONALD-TRUMP-ADDRESSES-GOP-LINCOLN-DAY-EVENT-IN-MICHIGAN

Den munnrappe kandidaten sa under sin første offentlige opptreden etter debatten at Jeb Bush mangler energi.

Foto: BILL PUGLIANO / Afp

Bush sliter mer

Jeb Bush, mannen som de fleste av velgerne også kjenner navnet til, gjør det ikke bra. Han har falt til 7. plass på listen. Forrige måling i Iowa ga ham en tredjeplass.
Dette har Trump lagt merke til. I går kveld under et arrangement i Michigan ble Jeb Bush et tema.

– Det er ikke noe energi der, sa Trump.

Advarselen til Trump er sterkere enn bare oppslutningstallene. Rasmussen Reports har også spurt de potensielle velgerne om deres oppfatning av Trump etter den første republikanske debatten.

USA-ELECTION/TRUMP Sam McNerney and Julie Haesner hold signs as they protest against Donald Trump outside the venue where Republican presidential hopeful Donald Trump gave the key note speech at the Republican Party Lincoln Day event in Birch Run, Michigan,

Andelen potensielle velgere som ikke kan tenke seg å ha Trump som president øker.

Foto: REBECCA COOK / Reuters

Over halvparten, men bare litt over halvparten, 55 prosent av velgerne, sier de nå er mindre komfortable med å ha Trump som kandidat etter å ha sett ham i debatten.

Trump var Trump i debatten, og mange kommentatorer mener det skadet ham. Trump kom med nedsettende bemerkninger om en kvinne, og han nektet å garantere for støtte til den som til slutt ble kandidaten.

Den eneste Trump helt sikkert ville støtte som presidentkandidat, var Trump.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt