Dårlig tid? Her er fem punkter om toppmøtet mellom Trump og Kim

Rekker du ikke lese alt om toppmøtet i Singapore? Her er en oppsummering av det viktigste som skjedde under møtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

FORHANDLET: Donald Trump og Kim Jong-un har blitt enige i en rekke punkter under toppmøtet i Singapore.

Møtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un er historisk. De to statslederne møttes på luksushotellet Capella på øya Sentosa i Singapore i natt.

Her følger en kort oppsummering av natten og morgentimene:

HISTORISK: Håndtrykket ble analysert og kommentert av mange nyhetsmedier i etterkant.

  • Etter at fotografene hadde fått sikret seg bilder av det historiske håndtrykket, forsvant de to lederne inn i et møterom. Der snakket de på tomannshånd, deres personlige tolker var de eneste som var vitner til samtalen. Det ble ikke skrevet referat fra møtet, som varte omtrent 40 minutter.
Donald Trump, Kim Jong Un

GARANTIER: Toppmøtet har ført til at USA forplikter seg til å gi Nord-Korea sikkerhetsgarantier mens Nord-Korea lover å jobbe mot full atomnedrustning på Koreahalvøya.

Foto: Evan Vucci / AP
  • Trump og Kim gikk deretter til neste møte, men nå med bistand fra begge partenes rådgivere. Rundt bordet i det utvidede møtet satt blant andre USAs utenriksminister Mike Pompeo, Trumps øverste nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton og stabssjef John Kelly.
Kim og Trump rundt møtebordet i Singapore

RUNDT MØTEBORDET: Trump har uttalt at han vil møte Kim «mange ganger» i ettertid.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters
Signaturene til Donald Trump og Kim Jong-un

SIGNATURER: Lederne signerte et dokument som skal sikre fred mellom landene.

Foto: SAUL LOEB / AFP
  • Donald Trump holdt en pressekonferanse få timer etterpå. Der sa han at det blant annet er et mål å hente hjem de 32.000 soldatene stasjonert i Sør-Korea, men at det ikke vil skje med det første. Han understreket også at lederne vil stanse «krigsspillet» mellom de to landene, som vil spare dem for mye penger. Sanksjonene mot Nord-Korea vil enn så lenge bli stående.
Trump og Kim bakhoder

FORNØYDE: – Vi hadde et fantastisk møte med mye fremgang. Det gikk bedre enn noen kunne ha ventet, sa USAs president Donald Trump etter dagens historiske møte med den nordkoreanske statslederen Kim Jong-un

Foto: Saul Loeb / AFP

Les kommentar: Handtrykket mellom Trump og Kim er eit ikonisk bilete. Det er 2018 i glas og ramme – risikodiplomati der alt er mogeleg

Les om opptakten: – Min atomknapp er større enn din!

SISTE NYTT

Siste nytt