NRK Meny
Normal

Dårlig odds for Obama

Kun et fåtall oddstippere satset, og de satset lite. Hos ett spillselskap var ikke Barack Obama engang inne på førstelisten over potensielle vinnere av Nobels fredspris.

Skjermdump fra Betsafe.
Foto: Betsafe

Spillselskaper som hadde spill på hvem som fikk Nobels fredspris i år forteller om minimal tro på at USAs president Barack Obama skulle stikke av med seieren.


- Vi startet med en vinnerliste på 31 vinnerkandidater, men uten Obama. Vi hadde minimalt tro på at han skulle vinne, men etter ønsker fra flere av våre kunder la vi ut odds på ham, sier mediamanager i Betsafe, Mikael Mellqvist til Nrk.no.

Oddssetterne ga presidenten en odds på 12.

Kose- og hyggespill

Mikael Mellqvist, mediamanager i Betsafe.

Mikael Mellqvist, mediamanager i Betsafe.

Foto: Privat

Mellqvist sier det ofte er stor interesse for fredsprisen, men at dette er mer et kose- og hyggespill med lave innsatser.

- Totalt mottok vi et par hundre spill på Nobels fredspris i år. De fleste satser mellom 50 og 100 kroner. Den som vant mest denne gangen vant 5500 kroner, sier Mellqvist.

Selskapets favoritt var Íngrid Betancourt til 5 i odds foran Zimbabwes Morgan Tsvangirai til 6 i odds.

Siden mange spilte på den kolumbianske senatoren Piedad Córdoba (11 i odds) og den jordanske prinsen Ghazi Bin Muhammed (14 i odds), endte Betsafe opp med et nullresultat.

- Ahtisaari lekket ut

Resultatet står i sterk motsetning til i fjor da Finlands tidligere president Martti Ahtisaari fikk prisen.

- Vi er sikre på at avgjørelsen om å gi premien til Ahtisaari lekket ut tidlig, og vi med flere andre tapte store penger, sier Mellqvist.

Derfor satte selskapet i år deadline på spill på Nobels Fredspris til torsdag kveld klokken elleve.

Tre tippere totalt

Kim Rud Petersen, pressetalsmann i Nordicbet

Kim Rud Petersen, pressetalsmann i Nordicbet.

Foto: Privat

Et annet spillselskap, Nordicbet som samler spillere fra alle de nordiske landene, forteller også om lite spill på Obama.

- Kun tre totalt satte penger på at presidenten skulle vinne, sier pressetalsmann i Nordicbet, Kim Rud Petersen til Nrk.no.

Oddsen var hele 25, men siden den høyeste innsatsen bare var rundt 14 kroner, stakk vedkommende av med slunkne 360 kroner.

Heller ikke Nordicbet gikk i minus i år. Selskapet hadde ikke mottatt noen riskalarm på dette spillet, og lot fristen gå ut samme dag som prisen ble delt ut, fredag klokken 10.

Bush: 500 til 1

Britene hadde ikke større tro på USAs president som fredspriskandidatur. Betzoos oddssettere ga Obama 25 i odds.

Også bookmakerne hos Paddy Power satte Obama til en svak odds på 14, men en trøst må være at forgjengeren George W. Bush her fikk svimlende 500 i odds.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt