Rapporterte om jordskjelv fra feil land

Danske TV2s øyenvitne beskrev stemningen i jordskjelvrammede Haiti som rolig og fredelig. Selv satt han i sikkerhet i Den dominikanske republikk

Mennesker på flukt i Haiti
Foto: Juan BARRETO / Scanpix/AFP

Den danske TV-kanalen sendte i går kveld et telefonintervju med en dansk statsborger som rapporterte fra jordskjelvkatastrofen i Karibia.

– Jeg har det fint og folk tar det veldig rolig her, sa mureren Jesper Rynkeby til reporteren på telefon i sterk kontrast til TV-bildene som ble vist på skjermen under samtalen.

Dansken skal ifølge Ekstra Bladet ha oppgitt til TV2 at han angivelig befant seg i den haitianske havnebyen Jacmel.

– Folk tok seg til hodet. Det var en rar følelse, litt som sjøsyke. Men folk tar det rolig. De er bekymret for familiene sine, sa dansken.

Men etter det avisen erfarer befant Rynkeby seg i nabolandet Den dominikanske republikk som var langt mindre rammet av jordskjelvet.

Beklager tabben

Ifølge redaksjonssjef i TV2 Nyhetene Hans Peter Blicher fikk redaksjonen kontakt med øyenvitne rett før sending, og han skal da ha forklart at han befant seg i Haiti.

– Hvis vi har fortalt noe som ikke er riktig, et det beklagelig, sier han til avisen.

Men overfor Berlingske tidende legger nyhetssjef Michael Dyrby seg langflat og beklager tabben:

– Vi har gjort en feil. Det er kjempeergelig, og vi beklager det. Det var en rekke uheldige omstendigheter fram til han ble intervjuet som gjør at vi er i god tro hele veien, sier Dyrby som forklarer tabben slik:

– Han sier selv han er på Haiti, men han blander det sammen med at Haiti ligger på samme øy som Den dominikanske republikk, sier Dyrby.

– Satt på charterhotell

Ifølge Ekstra Bladet førte Rynkebys øyenvitnebeskrivelser av en rolig stemning i jordskjelvkaoset det danske utenriksministeriet hodebry.

De trodde at det kun befant seg 11 danske statsborgere i det jordskjelvrammede landet, og tok derfor umiddelbart kontakt med TV2 Nyhetene for å få kontakt med Rynkeby.

Da skal det ha fremgått at Rynkeby ikke var berørt av jordskjelvet fordi han satt flere hundre kilometer unna på et charterhotell i nabolandet Den dominikanske republikk, skriver avisen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt