Hopp til innhold

Dansk politi: Del av kvinnekropp funnet i vannet

Politiet i København opplyser at del av en kvinnekropp er funnet i vannet der de søker etter Kim Wall. Men det er for tidlig å si om det er den savnede svenske journalisten.

Kvinnelig lik funnet ved Amager

DEL AV KVINNELIK FUNNET: Dansk politi fant mandag liket av en kvinne i sjøen utenfor København, men kan ikke si om det dreier seg om den savnede svenske journalisten Kim Wall.

Foto: Martin Sylvest / NTB scanpix

Den døde kvinnen som ble funnet i området der det har vært lett etter den svenske journalisten Kim Wall, manglet hode, armer og bein, opplyser dansk politi i en pressekonferanse mandag kveld.

Politiet kan ikke bekrefte om det dreier seg om Wall.

funn av kvinnekropp

SENDT TIL OBDUKSJON: Kroppen som ble funnet var ille tilredt og er sendt til obduksjon for identifisering.

Foto: TV 2 Danmark

– Den døde er ikke identifisert og det er derfor altfor tidlig å si om det er snakk om den savnede svenske journalisten Kim Wall, opplyser Jens Møller, som er sjef for drapsavsnittet ved Købenshavnspolitiet

Liket er nå bli sendt til obduksjon. Møller opplyser at kvinneliket ble funnet etter tips fra en syklist. Funnet ble gjort utenfor den sørvestlige delen av øya Amager.

Politiet i København holder pressekonferanse om funn av død person

PRESSEKONFERANSE: Etterforskningsleder Jens Møller holdt mandag kveld en pressekonferanse om funnet av et kvinnelik i sjøen sørvest for øya Amager mandag ettermiddag.

Obduksjonsresultatene kan bli klare tirsdag

– Liket har ligget i vannet en tid. Dette er ikke en som har falt i vannet i dag, sa Møller.

Ifølge etterforskningslederen er det heller ikke mulig å si noe om alderen til den døde kvinnen som er funnet. Politiet vil nå forsøke å identifisere henne ved hjelp av DNA, noe som kan ta tid.

Et foreløpig resultat fra obduksjonen kan imidlertid være klart alt tirsdag.

Wall forsvant for halvannen uke siden under en tur i ubåten til danske Peter Madsen. Han er pågrepet og siktet for å ha drept henne.

Innrømmet ulykke

Den danske ubåteieren innrømmet tidligere i dag at det skjedde en ulykke om bord på ubåten Nautilus, før han dumpet Wall på havet.

– Siktede har til politiet og i retten forklart at det har skjedd en ulykke om bord på ubåten, som har medført Kim Walls død, og at han etter det har dumpet henne til sjøs på et udefinert sted i Køge Bugt.

Det skrev politiet i en pressemelding tidligere mandag. Politiet opplyste også at siktelsen for drap opprettholdes.

Danish submarine owner and inventor Peter Madsen lands with the help of the Danish defence in Dragor Harbor south of Copenhagen

DUMPET WALL I SJØEN: Peter Madsen er pågrepet og siktet for å ha drept Kim Wall. I avhør har han forklart at Wall døde i en ulykke og at han deretter dumpet liket i sjøen i Køge Bugt sør for København.

Foto: Scanpix Denmark / Reuters

Mistenker at båten ble senket med vilje

Madsen forklarte først til politiet at han hadde sluppet av Wall i København kvelden 10. august. Nå har han imidlertid endret forklaring.

Wall var på tur i Madsens ubåt Nautilus for å arbeide med en reportasje som ifølge Aftonbladet skulle omhandle oppfinneren. Da hun ikke kom tilbake som planlagt, varslet kjæresten hennes dansk politi.

En leteaksjon ble innledet, og neste formiddag ble ubåten funnet i Køge Bugt. Den var da i ferd med å synke og Madsen ble reddet opp av sjøen.

Dansk politi pågrep Madsen og siktet ham for å ha drept Wall. Siktelsen lyder på uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Københavnpolitiet har uttalt at de mistenker at ubåten ble senket med vilje, etter å ha gjennomført tekniske undersøkelser.

Peter Madsen og Kim Wall på Nautilus

REPORTASJETUR: Wall var på tur i Madsens ubåt Nautilus for å arbeide med en reportasje.

Foto: RITZAU FOTO

SISTE NYTT

Siste nytt