NRK Meny
Normal

Dansk undertøysmodell blir Miss Grønland

Innbyggerne på Grønland raser over at en blond, dansk undertøysmodell skal representere øya i en missekonkurranse.

Lisa Kristensen

Den danske modellen Lisa Renee Winther Kristensen skal representere Grønland i en missekonkurranse. Selv har hun aldri besøkt landet.

Foto: Pressefoto: Finn Jacobsen/aarhusfotografen.dk

Skjønnhetskonkurransen Miss Civilization of the World arrangeres i Tyrkia neste måned. 30 deltakere fra forskjellige land skal delta.

Men deltakeren fra Grønland er en undertøysmodell bosatt i Danmark. 24 år gamle Lisa Renee Winther Kristensen har ifølge Grønlands Radio heller aldri besøkt øya.

– Riv, ruskende galt

Det har opprørt mange grønlendinger som har sluttet seg til en Facebook-gruppe som protesterer mot utnevnelsen.

– Jeg mener det er riv ruskende galt at en person som aldri har vært på Grønland skal representere landet på denne måten, sier gruppeleder Ivalu Egede Martinsen til Grønlands Radio.

Ungdomsforeningen til Grønlands nest største parti Siumut oppfordrer til å demonstrere mot landets missekandidat.

– Vi har mange verdige kandidater, sier ungdomspartiet.

Tidspress

Arrangørene av skjønnhetskonkurransen ga den danske modellpappaen Peter Hadward jobben med å finne en grønlandsk jente til konkurransen.

Han forklarer valget av Kristensen med at det rett og slett ikke ble tid til å reise til Grønland for å arrangere en kvalifiseringskonkurransen.

– Vi har forsøkt å finne en grønlandsk jente, men tiden jobbet mot oss. Jeg synes det er positivt at Grønland nå kan settes på verdenskartet. Vi skal finne en grønlandsk jente neste gang, sier Hadward til radiokanalen.

Penger og ferie

Lisa Renee Winther Kristensen er nå på jakt etter en grønlandsk folkedrakt hun kan bruke under finalen i Tyrkia i juni.

– Det er selvfølgelig en ære for meg å representere et veldig vakkert land. Kanskje folk kan få øynene opp for hvor vakkert det er, slik at de får lyst til å besøke det, sier Kristensen.

Konkurransen foregår i Tyrkia fra 2. til 13. juni. De 30 deltakerne kjemper om pengepremier, modellkontrakt og to ukers ferie til Tyrkia.

I fjor var det den norske modellen May-Britt Trontveit fra Treungen i Telemark som gikk til topps i kåringen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt