NRK Meny
Normal

Dansk kvinne gjengvoldtatt i India

En gruppe på flere enn seks menn voldtok en 51-årig dansk kvinne i New Delhi. Det bekrefter det danske utenriksdepartementet overfor Danmarks Radio.

Demo voldtekt India

Det har vært mange demonstrasjoner i New Delhi mot voldtekter. Den 29. desember markerte aktivister at det var ett år siden en 23-åring døde etter et svært voldelig overfall.

Foto: Tsering Topgyal / Ap

– Ambassaden i New Delhi hjelper henne så godt som mulig, opplyser en talsmann for departementet til DR.

Kvinnen hadde gått seg bort etter et museumsbesøk tirsdag kveld, ifølge en talsmann for politiet i Dehli.

Lokale medier melder at kvinnen ble truet med kniv av en gruppe på mer enn seks menn på vei tilbake til hotellet sitt i et område som er populært blant ryggsekkturister.

– Hun hadde gått seg bort da overfallet skjedde. Vi har identifisert de mistenkte og de er nå i avhør, sier en talsmann for politiet i den indiske hovedstaden.

Skal være på vei hjem

Hun befant seg i nærheten av sentralbanestasjonen i New Delhi da
hun spurte om veien. Mennene førte henne til et avsidesliggende
sted før de truet henne med kniv og voldtok henne, ifølge politiets rapporter.

Kvinnen fortalte en venn om overgrepet da hun endelig kom segtilbake til hotellet. Hun hadde vært i India en ukes tid da overgrepet skjedde, og hadde ankommet New Delhi samme dag.

Ifølge tv-stasjonen NDTV har politiet hentet inn 15 personer til avhør i denne saken. Den indiske avisen Times of India skriver at kvinnen allerede er på vei hjem til København.

Gjengvoldtekter ryster India

Det har vært stor oppmerksomhet om gjengvoldtekter i India det siste året etter at en 23 år gammel kvinne døde etter en voldtekt på tampen av 2012.

Flere steder i India ble det 29. desember markert at det var ett år siden kvinnen døde.

Hendelsen skapte sterke reaksjoner i India, der vold og trakassering av kvinner er et problem. Det ble store protester og demonstrasjoner både i New Delhi og ellers i landet.

Truet med kniv av en gruppe menn på vei tilbake til hotellet

Ifølge lokale medier ble kvinnen truet med kniv av en gruppe menn på vei tilbake til hotellet sitt.

Foto: Altaf Qadri / AP/NTB Scanpix

Norsk UD maner til forsiktighet

Utenriksdepartementet (UD) har gjennom en artikkel kommet med en generell vurdering av sikkerheten i India.

Her opplyser UD at antallet rapporterte seksuelle overgrep mot kvinner er økende i India og at dette også gjelder mot utenlandske kvinnelige turister.

Kvinner blir også utsatt for uønskede verbale tilnærmelser og fysisk trakassering fra menn, enkeltvis eller i grupper.

I denne artikkelen råder UD kvinnelige borgere som ferdes i India om å være forsiktige, også når de er en del av en gruppe reisende.

Dette gjelder også offentlige steder, i og omkring offentlige bygninger, hoteller, turistattraksjoner, offentlige transportmidler, butikksenter, markeder, religiøse samlingssteder og andre steder hvor mange mennesker er samlet.

– Våre generelle råd står ved lag og er dekkende. Det anbefales å sette seg inn i disse, sier pressevakt i UD, Svein Mikkelsen, til NRK.

Kvinner bør unngå å reise alene

Videre maner UD til å respektere lokale kleskoder og unngå å oppholde seg alene på isolerte steder.

Kvinner bør også unngå å reise alene med offentlige kommunikasjonsmidler, i drosje eller i autorickshawer, spesielt etter mørkets frembrudd.

Man bør også være forsiktig med å ta imot mat og drikke fra fremmede, da det har forekommet at turister er blitt dopet, for deretter å bli frastjålet eiendeler eller blitt utsatt for seksuelle overgrep. Det vil ofte være klokt å reise flere sammen.

Turister overfalt

For bare få uker siden ble en polsk kvinne angivelig dopet ned og voldtatt av en drosjesjåfør mens hun var på tur med sin to år gamle datter i New Delhi.

I juli ble seks menn dømt til livsvarig fengsel for å ha gjenvoldtatt og ranet en 39 år gammel sveitsisk kvinne idet hun var på ferie i delstaten Madhya Pradesh.

Også gjengvoldtekten av en amerikansk kvinne nord i India i juni har fått stor oppmerksomhet. Tre nepalske menn er dømt til 20 års fengsel for overgrepet.
Protester

Jevnlig kommer det historier om brutale overgrep mot indiske kvinner, noen av dem mindreårige.

Sveitsisk turist gjengvoldtatt i India

I fjor sommer ble seks menn dømt til livsvarig fengsel for å ha voldtatt og ranet en 39 år gammel sveitsisk kvinne idet hun var på ferie i delstaten Madhya Pradesh. Her blir den sveitsiske kvinnen eskortert inn til sykehuset av lokalt politi.

Foto: Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt