Hopp til innhold

Marlene overlevde kinomassakren: – Det var blod på trappetrinnene

Den danske tenåringen Marlene Nygaard (18) ble sperret inne på kinoen mens en 24 år gammel mann skjøt og drepte 12 mennesker i byen Aurora, Colorado.

Malene Nygaard

Den danske tenåringen Marlene Nygaard var utvekslingsstudent i Aurora for ett år siden og er på besøk hos venner i den amerikanske byen.

Foto: Privat

Marlene Nygaard var en av mange ungdommer som dro sammen med venner for å se på midnatts-premieren på «The Dark Knights Rises» i den amerikanske byen Aurora, natt til fredag.

– Under den første skuddvekslingsscenen i filmen, hører vi høye smell som kom fra utgangen til høyre. Så kommer det også røyk inn fra samme utgangen, forteller Nygaard i et intervju med DR Nyheder.

Hun beskriver den tykke røyken og forteller at det både luktet og smakte «merkelig».

– Jeg har sett 4D-film, hvor det kommer vann og røyk under forestillingen. Så jeg trodde først at det var en merkelig spesialeffekt i filmen, sier Nygaard.

Ble sperret inne

Etter hvert gikk det opp for vennegjengen at dette ikke var en del av filmen, men noe mer alvorlig.

– Vi reiste oss opp og gikk ut på trappen. Det var blod på trappetrinnene, men vi kunne ikke se hvor blodet kom fra.

– Ved utgangen var det mye røyk, så vi turte ikke å gå videre. Nødutgangen var sperret , så vi var fanget i sal 8. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre, forteller 18-åringen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Marlenes glede over å se den nye Batman-filmen, ble kortvarig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Så en jente med skuddskader

Marlene Nygaard forteller at hun og vennene var livredde.

– Det var veldig uhyggelig. Vi visste ikke hva som foregikk. Vi trodde at mannen med pistolen var inne i den samme kinosalen som oss, forteller Nygaard.

Kinommasssakre USA

Gjerningsmannen holdt en hagle, gikk opp en trapp og skjøt tilfeldige mennesker, forteller flere vitner på stedet.

Foto: Barry Gutierrez / AP

Noen minutter senere ble nødutgangen til kinosal 8 åpnet og vennegjengen rømte ut av kinoen. Utenfor ble de møtt av mange politibiler, ambulanser og brannbiler.

– Det var mange folk som hadde blod på klærne. Jeg så en jente som hadde blitt skutt i beinet, forteller Nygaard.

Hun forteller at hun ikke rakk å se mer, ettersom hun var rystet etter hendelsen og ville ringe foreldrene for å fortelle at hun var trygg.

Den danske tenåringen Marlene Nygaard var utvekslingsstudent i Aurora for ett år siden og er på besøk hos venner i den amerikanske byen.

– Nå sitter vi klistret foran fjernsynet og venter på flere nyheter. Vi håper at det ikke er mange flere som er drept eller såret, sier hun til Danmarks Radio.

12 personer drept

Skytingen skjedde under premieren på den siste Batman-filmen, «The Dark Knight Rises», en av sommerens mest omtalte filmer.

Politiet bekrefter fredag at minst 12 er drept, mens 38 andre er skadd. Det skal være flere barn blant de skadde, ifølge lokale helsemyndigheter.

Politiet gikk først ut med tall om at 14 var drept, og 50 skadd, men tallet ble senere nedjustert.

Skyting Denver, USA

Skytingen skjedde på en kino som ligger inne på kjøpesenteret Century.

Foto: REUTERS

SISTE NYTT

Siste nytt