Dansk fotograf arrestert på motorveien

En fotograf i den danske avisen Politiken ble i ettermiddag anholdt for å gå sammen med flyktningene langs den stengte motorveien.

Danmark flytkninger

En gruppe på 300 flyktninger går nå nordover fra grensebyen Padborg langs motorvei E45, som er hovedmotorveien gjennom Jylland. Den danske fotografen ble arrestert da han gikk på gresset på veirabatten og fotograferte.

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

Martin Lehmann var på jobb for danske Politiken og tok bilder av flyktningene på motorvei E45 ved avkjørselen til Aabenraa Syd. Veien, hvor en gruppe på omtrent 300 flyktninger går langs, ble tidligere i dag sperret i begge retninger.

Fotografen skal ha blitt anholdt fordi han gikk langs veien, skriver Politiken.

Før han ble anholdt skal fotografen ha sagt at politiet flere ganger har forsøkt å avskjære flyktningene fra å gå på motorveien, melder avsien. Like før polititet tok ham, ringte Lehmann til en kollega.

– Pressen har akkurat fått vite at vi ikke får lov til å følge situasjonen og å ta flere bilder, sa fotografen over telefon.

Politiet advarte

Syd- og Sønderjyllands politi skriver i en pressemelding at flere journalister har tatt seg ned på den stengte motorveien og minner om at det også for dem er ulovlig å oppholde seg der.

En annen fotograf fra avisen Ekstra Bladet, Ernst Van Norde, var vitne til at Lehmann ble anholdt. Han forteller til Politiken at politiet hadde advart journalistene at hvis de fortsatte ville de bli anholdt.

– Vi var flere som spurte om begrunnelsen. Vi hadde jo bare fulgt flyktningene i ro og fred hele dagen, fortalte Norde til Politiken.

DENMARK-GERMANY-EUROPE-MIGRANTS

Flyktninger fra Syria og Irak sitter på motorvei E45 i Padborg, ved den dansk-tyske grensen.

Foto: CLAUS FISKER / Afp

Løslatt

NRK har i kveld vært i kontakt med en kollega av fotograf Lehmann. Han skriver i en e-post at Lehmann er kommet ut.

– Jeg har akkurat snakket med Martin. Han er nå blitt løslatt, skriver Lehmanss kollega Kristian Corfixen.

Fotografen kan vente seg å få en reaksjon ettersom han unnlot å overholde polititets ordrer.

Veien stengt

Det danske vejdirektoratet meldte i dag at hovedmotorveien E45 fra grensebyen Padborg og nordover gjennom Jylland stenges i begge retninger. Bilister henvises til omkjøringsveier. Årsaken er at en stor gruppe flyktninger går langs veien til fots.

– De venter på tolker og på at det skal komme busser. Meningen er å hente tilbake disse 300 som stakk av i formiddag fra en skole der de oppholdt seg på Jylland, sa NRKs reporter i Rødbyhavn, Øyvind Nyborg.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt

Demonstrasjoner i Bogotá

Colombia: Blodig oppstand mot myndighetene

Det startet som en protest mot høyere skatter. Og det er blitt et omfattende sosialt opprør som har kostet minst 26 mennesker livet.