Curry mot kreft

Én av ingrediensene i den tradisjonelle indiske retten curry kan være rene vidundermedisinen.

Curry

HELSE I HVERT KRYDDERKORN: Denne kan kanskje kurere både kreft og demens.

Ingrediensen gurkemeie, som inneholder stoffet curkummin, har lenge vært ansett for å ha helende effekt mot en rekke sykdommer, og dens egenskaper testes i forhold til behandling av blant annet demens.

Les også: Fri fra Taliban på grunn av curry
Les også: McCurry moste McDonalds i retten
Les også: Derfor bør du spise tyttebær
Les også: Derfor bør du spise tyttebær
Les også: Hetetokter - kanel
Les også: Paprika på topp
Les også: Her er antioksidantbombene

Nå viser forskning fra Cork Cancer Research Center at stoffet ødelegger enkelte kreftceller.

Ifølge en artikkel i det medisinske tidsskriftet British Journal of Cancer kan funnene hjelpe legevitenskapen å finne en kur mot kreft.

Spiser seg selv

Ifølge rapporten dreåer ikke bare curkumminen kreftcellene, men de får også kreftcellene til å begynne å fordøye seg selv.

– Forskere har lenge visst at det finnes naturlige stoffer som har potensiale til å kurrere kreftceller, og vi har mistenkt at curkummin kunne ha terapeutisk verdi, sier forskningsleder Sharon McKenna til BBC.

Lesley Walker, lederen for kreftinformasjon ved Cancer Research UK, sier funnene er interessante.

Vidundermedisin

Så sent som i juni i år la professor Murali Doraiswamy fra University of North Carolina frem forskning som viser at curkummin også kan hindre spredning av såkalte amyloid proteinpest som forårsaker demens.

Ifølge professoren har personer som spiser curry én til to ganger i uken redusert sjanse for å bli demente.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt