Cruz: Nekter å være Trumps lydige valp

–Jeg pleier ikke å støtte folk som angriper min kone og min far, sa Ted Cruz etter å ha blitt kraftig kritisert for ikke å støtte presidentkandidat Donald Trump i talen i går kveld.

US-VOTE-REPUBLICANS-CONVENTION-politics-election

Ted Cruz sin tale vil bli husket som en av de mest negative i historien etter at partiet faktisk har valgt sin presidentkandidat.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / Afp

Under valgkampen la Trump ut et særdeles lite fordelaktig bilde av Heidi Cruz ved siden av sin egen kone Melania på twitter. -Et bilde er mer verdt en tusen ord, skrev Trump. Han antydet også at faren til Ted Cruz var innblandet i drapet på John F. Kennedy.

Cruz brøt et løfte

Trump var raskt ute med å twitre at Cruz brøt et løfte alle de 17 kandidatene skrev under på om å støtte den som til slutt ble nominert. Men han skrev også overbærende "ingen stor sak".

USA-ELECTION/

En betenkt Cruz. Han fikk mange kritiske, til dels sinte spørsmål da han møtte delegater i dag.

Foto: AARON JOSEFCZYK / Reuters

–Det løftet var ikke en blankofullmakt som gjør det mulig å trakassere Heidi og samtidig tro at jeg vil komme som en lydig valp og si "takk for at du baktaler min kone". Dette er personlig, sa Cruz da han møtte en gruppe delegater utenfor landsmøtearenaen.

Trump var informert

–Donald Trump ble informert før møtet om at jeg ikke kom til å støtte ham, staben hans hadde lest hele innlegget, sa Cruz på møtet. Mange her i Cleveland har kommentert at det var storsinnet av Trump å likevel la ham få tale som planlagt.

US-VOTE-REPUBLICANS-CONVENTION

Delegater som protesterer mot at Cruz lot være å støttet partiets presidentkandidat.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Det endte da også med at store deler av salen buet, og folk var så rasende at Heidi Cruz måtte ekskorteres ut av sikkerhetsfolk etter at møtet var slutt.

Vil ikke si hvem han stemmer på

USA-ELECTION/

En betenkt delegat fra hjemstaten til Ted Cruz, Texas

Foto: AARON JOSEFCZYK / Reuters

På spørsmål om hvem han ville stemme på i november, sa Cruz at han i alle fall ikke ville stemme på Hillary Clinton. Han gjorde det klart han vil bestemme seg på grunnlag av det som skjer videre i valgkampen.

Nektet adgang til mottakelse

Etter talen i går forsøkte Cruz å stikke innom en mottakelse hos Las Vegas-magnaten Sheldon Adelson. Han er også kjent for store pengebidrag til det republikanske partiet. Men ifølge CNN var han ikke velkommen.

–Vi kunne ikke tillate Ted Cruz å bruke Adelsons som rekvisitt mot Trump, sier en talsmann for familien.

Politisk selvmord?

Selv blant dem som stemte på Cruz i primærvalget er det mange som mener at han nå har gått for langt. Talen i går kunne godt vært holdt som en valgkamptale i nominasjonskampen. Men den kampen er nå definitivt over.

Det er slett ikke sikkert at den totale mangelen på lojalitet overfor partiet og dets presidentkandidat er det beste utgangspunktet om Ted Cruz velger å forsøke seg på nytt i 2020.

Les også: Donald Trumps drømmeuke?

Les også: Trump er republikanernes presidentkandidat

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt