Hopp til innhold

Cruisepassasjerer på slanker'n

Ved hjelp av to taubåter er cruiseskipet «Carnival Splendor » med 4500 passasjerer og mannskap om bord langsomt på vei mot havn i San Diego i California.

Cruiseskipet "Carnival Splendor"

Den amerikanske marinen flyr inn mat til de rundt 4500 passasjerene og mannskapet på cruiseskipet «Carnival Splendor».

Foto: MC3 Kevin Gray / Ap

Skipet er ventet inn til land i morgen. Det var først meningen å taue skipet til land i Mexico, men stemningen steg da passasjerene fikk høre at San Diego ble bestemmelsesstedet i i stedet.

Luksusskipet var rundt 70 kilometer fra land da det begynte å brenne i maskinrommet mandag. Ingen ble skadd.

Strømmen forsvant

Luftkondisjoneringen forsvant. Det samme gjorde internettforbindelsen og så godt som all telefonforbindelse, men det lille som var igjen av strøm var nok til at passasjerene hadde varmt vann og toaletter som fungerte.

Nå har skipet kommet så nær land at mobiltelefonforbindelsen er gjenopprettet for de fleste, skriver Washington Post .

Kjedelig liv

En av dem som raskt tok telefonen i bruk var David Zambrano som ringte fjernsynsstasjonen han jobber for og fortalte hvordan passasjerene holdt motet oppe ved å spille kort, snakke sammen og synge.

- Skipets barer, kasinoer svømmepassenger og det øverste dekket er stengt. Innvendige lugarer er mørklagt, så passasjerene har dørene åpne for å få litt luft og litt lys fra nødstrømsaggregatet, forteller han.

De har spist hermetikk, blant annet krabber på boks som marinen har føyet inn, samt kaker. Varm mat står ikke på menyen.

- Vi venter stort sett på neste måltid. Turen er nærmest et slankecruise. Vi har spist salat, frukt og små snitter, forteller han.

I morgen er forhåpentlig prøvelsene over for passasjerer og mannskap.

SISTE NYTT

Siste nytt