NRK Meny
Normal

Cruisepassasjerer får hotelltilbud

Cruiseskipspassasjerer om bord det brannskadede italienske «Costa Allegra» får tilbud om å avslutte turen med et hotellopphold på Seychellene.

Costa Allegra taues i havn på Seychellene

«Costa Allegra» taues i havn på Seychellene.

Foto: AHMED JADALLAH / Reuters

Det italienske cruiseskipsselskapet Costa Crociere har nå tilbudt de 636 passasjerene, som var om bord «Costa Allegra», gratis opphold ved flere hoteller på Seychellene for resten av sin ferie.

Skipet kom i havsnød etter en brann i maskinrommet sist mandag. «Costa Allegra» mistet motorkraften og all strøm etter brannen i en generator. Da befant skipet seg 200 nautiske mil fra Seychellene og var på vei fra Madagaskar til Rødehavet og Middelhavet med 636 passasjerer og et mannskap på 413.

Redde passasjerer

– Vi trodde det verste hadde skjedd. Jeg kunne ikke tro mine egne øyne, forklarte Chris – en av passasjer om bord båten – etter at han og familien hadde kommet trygt i land på Seychellene torsdag morgen.

– Både jeg og konen min var redde og hadde forliset i Italia friskt i minne, fortsetter Chris og viste til «Costa Concordia»-ulykken i januar.

– Den største frykten var at vi på åpent hav måtte evakuere skipet med alle disse barna og eldre menneskene om bord, fortalte den italienske skipspresten, Camillo Testa.

Hotellferie

Skipets eier, selskapet Costa Crociere, sier torsdag kveld i en uttalelse at rundt 70 prosent av de 636 passasjerene har sagt ja til å fortsette sin ferie på Seychellene.

– Alle passasjerene vil i tillegg få sine billetter, reisekostnader og utgifter om bord refundert, sier talspersoner for Costa Crociere til nyhetsbyrået AFP.

Gavekort

De resterende pasasjerene som ikke ønsker å bli igjen på Seychellene vil motta et gavekort tilsvarende den resterende delen av ferieturen som de kan bruke på en ny cruisetur, melder selskapet.


Costa Crociere er en av Europas største cruiseoperatører. Selskapet har i år vært hardt vær etter at skipet «Costa Concordia» grunnstøtte i januar.

32 mennesker døde da skipet krasjet i nærheten av den italienske øya Giglio. 4,229 mennesker var om bord.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt