Hopp til innhold

Truer med å straffeforfølge bedragere på sosiale medier

Politiet i Connecticut reagerer kraftig på falske profiler og feilinformasjonen som florerer på sosiale medier etter skolemassakren i Newtown.

Politiet i Connecticut reagerer kraftig på falske profiler og feilinformasjonen som florerer på sosiale medier etter skolemassakren i Newtown.

Politiet etterforsker blant andre mennesker som utgir seg for være massedrapsmannen Adam Lanza.

Paul Vance, talsperson for delstatspolitiet i Connecticut, sier at det i denne saken er flere som har laget profiler på sosiale medier og utgitt seg for å være både gjerningspersonen og myndighetspersoner.

Gjennom disse falske profilene publiseres det informasjon som tilsynelatende kommer fra lokale myndigheter, men som ikke har rot i virkeligheten.

– Blir etterforsket og straffeforfulgt

– Noe som er i ferd med å bli en bekymring, er feilinformasjonen som legges ut på sosiale medier. Det er informasjon om gjerningsmannen, om saken og etterforskningen fra folk som utgir seg fra å være andre. Informasjonen har vært distraherende og feil, sier Vance.

– All informasjon som knytter seg til denne saken, blir gitt gjennom disse mikrofonene. Vi vil gjøre det helt klart at all informasjon som publiseres på sosiale medier, ikke er lagt ut av verken Connecticut-politiet, Newtown-politiet eller andre myndighetspersoner i denne saken.

Politiet ser svært alvorlig på de falske profilene og gjør det klart at de som står bak dem, risikerer å bli straffeforfulgt.

– Det er å anse som forbrytelser og blir etterforsket. De som står bak, kommer til å bli straffeforfulgt når de blir identifisert, sier Vance.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bamser til minne om ofrene etter skolemassakren

Noen har lagt ned 20 bamser i Newtown til minne om de 20 barna som ble drept i skolemassakren.

Foto: ERIC THAYER / Reuters

– Vil ta uker før vi har alle svarene

To dager etter massakren på barneskolen Sandy Hook, som kostet 27 mennesker livet før gjerningsmannen tok sitt eget liv, er det fremdeles svært mye som gjenstår av etterforskningen.

Newtown

En politikvinne i Newtown tørker tårer mens hun er på vei for å legge ned blomster etter skolemassakren.

Foto: DON EMMERT / Afp

Vance opplyste på en pressekonferanse i ettermiddag at politiet har funnet beviser som er i ferd med å bli analysert, men det er foreløpig ikke kjent hva slags beviser det er snakk om.

Motivet for ugjerningen er heller ikke klart.

– For å kunne si noe om motivet, må vi ha hele bildet, og da må vi ha fullført etterforskningen. Vi har mange beviser som vi analyserer nå, men vi har flere ukers arbeid igjen før vi kan fullføre dette, sier Vance.

– Dette er en enorm sak. Vi har våre beste folk på saken, og målet vårt er å kunne finne svar på alle spørsmålene. Vi jobber så raskt som mulig, men må være fintfølende. Dette er en sak hvor folks hjerter er knust.

Ofrene utlevert til familiene

I går offentliggjorde politiet navnene på dem som ble drept i skolemassakren. Av dem var 20 barn, som alle var 6 eller 7 år.

De første ofrene er nå utlevert til de etterlatte.

Det skjer samtidig med at krimteknikere fremdeles jobber på barneskolen. Det usikkert om klasserommene som ble åsted for massakren, noen gang vil kunne bli tatt i bruk igjen.

– På det nåværende tidspunkt er det for tidlig å si, men jeg vil anta at det ville vært veldig vanskelig for elever å returnere til klasserommene, sier politiet.

Mann sørger i Newtown

En mann kneler ned foran lys og blomster som er lagt ned til minne om ofrene for massakren i den lille byen Newtown i Connecticut.

Foto: ERIC THAYER / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt