CNN: George H. W. Bush vil stemme på Hillary Clinton

Trump-leiren mener det er sårede følelser som ligger til grunn for at den tidligere republikanske presidenten George H. W. Bush ifølge kilder vil stemme på sitt partis motkandidat, Demokratenes Hillary Clinton, i presidentvalget i USA i november.

George H. W. Bush klapper under et arrangement i Det hvite hus

– STEMMER PÅ MOTPARTEN: Tidligere president i USA George H. W. Bush måtte se seg slått av demokratiske Bill Clinton i presidentvalget i 1992. Nå vil han ifølge kilder stemme på rivalens kone, Hillary Clinton, i stedet for republikanske Donald Trump.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / Afp

Republikanske George H. W. Bush var USAs president i 1989-1993 før han tapte presidentvalget mot Demokratenes Bill Clinton.

Nå vil han ifølge kilder gi sin støtte til Clintons kone Hillary Clinton, i stedet for den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, melder flere amerikanske medier.

På et arrangement til den partipolitisk uavhengige organisasjonen Points of Light Foundation, grunnlagt av Bush selv, skal han ha sagt til flere at han vil gi sin stemme til Hillary Clinton i det kommende presidentvalget, skriver CNN.

«Et dramatisk nytt kapittel»

Blant dem som var til stede på arrangementet, var Kathleen Hartington Kennedy Townsend, datteren til Robert F. Kennedy.

– Han sa at han vil stemme på Hillary, sier hun til Politico.

Ifølge CNN opplyser flere andre kilder det samme.

CNN kaller det en rystende politisk manøver: «Dette representerer et dramatisk nytt kapittel i det kompliserte forholdet mellom de to mest prominente familiene i amerikansk politikk, som har vart i tre tiår,» melder kanalen.

Trump-talskvinne: – Ironisk

Kellyanne Conway, leder for Donald Trumps valgkamp, sier til CNN at hun respekterer den 92 år gamle tidligere presidentens beslutning.

– Det er ironisk at han vil stemme på kona til mannen som slo ham ut av presidentvalgkampen i sin tid. Men nominasjonsvalgene var tøffe i år, så jeg vet at det er mange sårede følelser, sier Conway.

Blant republikanerne som forsøkte å bli partiets presidentkandidat i år, var Jeb Bush, sønn av George H. W. Bush. Han trakk sitt kandidatur i februar, etter å ha gjort det svakt i flere delstater.

Donald Trump kalte konsekvent den tidligere Florida-guvernøren for «lav energi-Bush», i taler, debatter og utspill i nominasjonsvalgene. Siden har Jeb Bush ikke lagt skjul på sin forakt for Trump, og verken faren George H. W. Bush eller broren, tidligere president George W. Bush, har villet støtte Trump. Den mektige Bush-familien holdt seg også unna partiets landsmøte.

Representanter for Bush-familien har ikke villet bekrefte opplysningene om at George H. W. Bush vil stemme på Hillary Clinton.

– Han avgir stemme som en privat borger, og kommenterer ikke presidentvalgkampen, sier Bush' talsmann Jim McGrath.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt