CNN: Donald Trump leder mot Hillary Clinton

Donald Trump leder i kampen om Det hvite hus ifølge en meningsmåling gjennomført av CNN. Mangemilliardæren går forbi Hillary Clinton på meningsmålingen og leder med tre prosentpoeng.

Donald Trump & Hillary Clinton

For første gang siden september i fjor leder Donald Trump på CNNs meningsmåling mot Hillary Clinton i kampen om Det hvite hus.

Foto: Reuters-AFP

Samme dag som Demokratenes landsmøte starter i Philadelphia leder Donald Trump i presidentvalget mot Hillary Clinton, viser en meningsmåling utført av CNN. Det er første gang siden september i fjor Trump leder på en meningsmåling fra CNN.

I meningsmålingen til CNN som inkluderer fire kandidater leder Trump med tre prosentpoeng på Demokratenes presidentkandidat.

De to andre kandidatene er Gary Johnson (Libertarian Party) og Jill Stein (Green Party).

Trump: – Tusen takk

Det var forventet at Trump ville få en økt oppslutning etter Republikanernes landsmøte i Cleveland forrige uke. TV-kanalen skriver at ikke siden 2000 har det vært et betydelige hopp på meningsmålingene etter partienes landsmøter.

Ved forrige meningsmåling utført av CNN ledet Clinton med sju prosentpoeng i presidentvalget.

Etter CNN offentliggjorde meningsmålingen tidligere i dag har Trump vært aktiv på Twitter hvor han takket velgerne sine for støtten.

– Fantastiske meningsmålinger fra alle kanter. Folk vil ikke ha fire år til med Obama, og «Crooked Hillary» vil bli enda verre, skrev Trump på Twitter.

Laster Twitter-innhold

En meningsmåling gjennomført av CBS News viser at de to presidentkandidatene har like stor oppslutning etter Republikanernes landsmøte forrige uke.

– Bernie hadde aldri en sjanse

Etter kaoset med Melania Trumps tale og Ted Cruz som nektet å støtte Trump under landsmøtet i Cleveland har Demokratene kritisert Republikanerne for å ha et lite samlet parti, skriver den politiske nettsiden Politico.

Nå angriper Trump motstanderne etter Wikileaks-avsløringene som viser at deler av Det demokratiske partiet skal ha prøvd å sabotere valgkampen til Bernie Sanders.

– Her kommer enda en Clinton-skandale, og eposter igjen (er det mulig). Skurkete Hillary visste det skulle skje, Bernie hadde aldri en sjanse, skriver Trump på Twitter-kontoen sin.

– Landsmøtet vårt gikk kjempebra sammenlignet med kaoset hos Demokratene. Men, frykt ikke, den uærlige pressen vil finne en god vinkling for demokratene, skriver Republikanernes presidentkandidat på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Hillary Clinton og Bernie Sanders sammen på scenen

Etter Wikileaks-avsløringene har ikke Demokratene fått den startet på landsmøtet i Philadelphia som de hadde håpet på.

Foto: JUSTIN SAGLIO / Afp

«Obama for Trump»

Midt i valgkampen har Donald Trump fått uventet støtte fra Malik Obama, president Barack Obamas halvbror.

Malik Obama, president Barack Obamas halvbror

President Barack Obamas halvbror, Malik, støtter ikke lenger brorens parti og vil stemme på Donald Trump til høsten.

Foto: THOMAS MUKOYA / Reuters

I et intervju med New York Post forteller Malik Obama at han kommer til å stemme på Republikanernes presidentkandidat.

– Jeg støtter Donald Trump fordi han snakker fra hjertet, sier Obamas halvbror, som ved tidligere valg har stemt på Det demokratiske partiet ifølge avisen.

– Jeg føler meg som en republikaner fordi de ikke støtter ekteskap for homofile, sier Malik Obama til avisen. Obamas bror har tidligere fått kritikk for at han i 2011 giftet seg med sin tredje kone, som fortsatt var i tenårene skriver avisen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt