Clintons støttespillere: Vi er superfornøyd

BOSTON (NRK): Bernie Sanders ledet lenge stort i liberale Massachusetts, men Hillary Clinton vant med to prosentpoeng.

Clinton-støttespiller i Boston

Da Hillary Clinton besøkte Boston på mandag hadde mange møtt opp for å hylle henne i Old South Meeting Hall. I dag kan de juble for seier.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / Afp

Harrell Kirstein, Clinton-kampanjens talsmann i Massachusetts

Harrell Kirstein er strålende fornøyd med nattens valg.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Til Steve Winwoods låt «Higher Love» hyller mange av Clinton-kampanjens frivillige i Boston sin store politiske kjærlighet. Der de er samlet til valgvake på en sportsbar med tv-skjermer fylt med politikk.

– Dette er egentlig Bernie Sanders delstat. Vi er superfornøyd med å ha klatret så høyt opp, sier Harrell Kirstein, som er Clinton-kampanjens talsmann i Massachusetts. Han viser til målinger for bare tre uker siden der Sanders ledet tosifret.

– Vi har hele tiden visst at konkurransen her i liberale nord ville bli tøff, sier Kirstein, som også jobbet med kampanjen i nabostaten New Hampshire og blir i morgen sendt videre til en ny delstat. Hvor vet han ennå ikke.

Men i kveld jubles det for hver gang et nytt resultat tikker inn på skjermene.

Vendepunktet

– Hillary var her på mandag. Bill kom også for å hilse på frivillige og de to brakte så mye entusiasme og fikk folk til å gjøre en siste innsats. Det ga uttelling, sier Kirstein til NRK på Clinton-kampanjens valgvake ved Bostons havneområde.

Selv om Clinton vant valget i Massachusetts, så var de så jevnt at de tar med seg omtrent like mange delegater til landsmøtet i Philadelphia. 45 støtter Clinton mens 43 kommer til å stemme på Sanders.

Også borgermesteren i Boston har vært innom og takket folkene her for innsatsen. Han er Hillary-supporter og sier at det er nå den virkelige jobben begynner.

USAs tidligere ambassadør til Norge, Barry B. White

USAs tidligere ambassadør til Norge, Barry B. White, er en ivrig Clinton-tilhenger.

Foto: Anders Tvegård / NRK

– Dette er det viktigste valget i vår generasjon, sier borgermester Marty Walsh.
Det sier vi hver fjerde år, men sånn er det blitt, vi må jobbe hardt for våre veivalg.

Også den forrige ambassadøren til Norge er fra Boston og er en ivrig Clinton-støttespiller.

– Veldig viktig å vinne her siden Sanders var ventet å vinne, og siden det er mange progressive velgere, sier Barry B. White til NRK.

På vei til neste valg

Athena Laines

Athena Laines har banket på dører for Hillary og lagt ned rundt 80 timer for det hun håper blir USAs første kvinnelige president.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Clinton er erklært vinner i 7 av delstatene som holdt valg i natt. Mens Sanders kun har vunnet 4, hjemstaten Vermont, Oklahoma, Minnesota og Colorado.

Men på sportsbaren i Massachusetts er det bare store smil i kveld.

– Dette er en stor natt for oss og viser at Hillary har dybde og får med seg mange minoriteter. Dette er en god natt for henne og for oss. I helga har jeg banket på 250 dører i Boston, og fått veldig positiv respons, sier Athena Laines fra Boston, som opprinnelig er fra New York og må kanskje ned dit også, men nå er det fest for innsatsen her. Hun har lagt ned 80 frivillige timer for Hillary.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt