Clinton: – Det ble en del hvitvin

Valgnederlaget var tungt for Hillary Clinton, går det fram av hennes nye bok.

Hillary Clinton var knust etter valgnederlaget. I kveld viser vi et åpenhjertig intervju der hun forteller hva som gikk galt og hvorfor det fortsatt gjør vondt. Programleder er Hege Moe Eriksen.

– Det er fortsatt veldig smertefullt. Det gjør veldig vondt, sier Clinton i et intervju med den amerikanske TV-stasjonen CBS som NRK har fått tilgang til.

Clinton forteller at hun forsøkte å døyve smerten ved valgnederlaget ved frenetisk rydding i klesskapet, gå lange turer i skogen, leke med hundene sine, og yoga.

– Og, du vet, min andel av Chardonnay, sier Clinton i det åpenhjertige intervjuet.

Hillary fortellet om sjokket da det ble klart at hun hadde tapt valget. Hun slang seg ned på sengen på hotellrommet og orket ikke møte velgerne.

– Jeg hadde ikke engang skrevet noen taper-tale, men bare jobbet med vinner-talen, sier Clinton.

Russisk innblanding i valget

Hillary Clinton hevder at medarbeidere rundt Donald Trump bidro til russisk innblanding i presidentvalget.

Clinton

Hillary Clinton mener det demokratiske partiet ikke forstod velgernes frustrasjon.

Foto: Paul J. Richards / AFP

Clinton mener det ikke er tvil om at Russlands president Vladimir Putin ønsket at hun skulle tape og at han ønsket at Trump skulle vinne.

Demokratenes presidentkandidat hevder videre at det ikke er noen tvil om de økonomiske båndene mellom Trump og Russland.

– Jeg er heller ikke i tvil om at Trumps valgkamp og andre i hans krets sto virkelig hardt på for å skjule sine forbindelser til Russland, sier Clinton til USA Today.

Trump slår tilbake mot boken

Det hvite hus anklager sin rival Hillary Clinton for å forsøke å sette fart i boksalget ved å komme med falske anklager. En talskvinne for Trump sier det er lite trolig at Donald Trump i det hele tatt vil lese boken, skriver AP.

Forstod ikke velgernes frustrasjon

Clinton påtar seg ansvaret for sin egen valgkamp og for at hun mistolket velgernes sinne
og frustrasjon, for sine utfall mot kullgruvearbeidere og Wall Street og for den dustete feilen hun selv begikk da hun brukte en privat epostserver mens hun var utenriksminister.

De omstridte e-postene

Men Clinton tillegger også andre en del av skylden, blant dem senator Bernie Sanders, og fremfor alt FBI-sjef James Comey for hans håndtering av granskingen av Clintons eposter.

– Den viktigste feilen jeg gjorde var å bruke min personlige e-postkonto, sier Clinton.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt