Clinton vinner primærvalget i Washington

Hillary Clinton vinner Demokratenes primærvalg i Washington DC.

Hillary Clinton

LEDER: Etter det siste nominasjonsvalget står Clinton igjen med 2219 delegater, mot Sanders' 1832.

Foto: AARON JOSEFCZYK / Reuters

Valget i Washington DC var det siste primærvalget i valgkampen mellom de demokratiske kandidatene. I nasjonens hovedstad sto 20 delegater på spill, av dem vant Clinton 16 og Bernie Sanders 4.

Samtidig som stemmene ble talt opp, møtte Clinton sin motkandidat i nominasjonskampen.

– Jeg ser fram til å få hans støtte i valgkampen, særlig fordi Donald Trump er en stor trussel mot nasjonen, sa Clinton i forkant av møtet med Sanders.

Bernie Sanders

VIL KJEMPE MOT TRUMP: Før primærvalget i Washington DC lovet Sanders at han vil gjøre alt som står i sin makt for å hindre at Trump blir president.

Foto: Alex Brandon / Ap/NTB Scanpix

Leder med 2800 delegater

Etter det siste nominasjonsvalget står Clinton igjen med 2219 delegater, mot Sanders' 1832. Legger man til superdelegatene, leder Clinton med 2800 over Sanders' 1881.

De ordinære delegatene fordeles i henhold til oppslutning, mens superdelegatene står fritt til å velge helt fram til landsmøtet i juli.

Republikanerne avsluttet nominasjonsprosessen forrige tirsdag, da primærvalg ble avholdt i fem stater. Republikanernes presidentkandidat er den omstridte forretningsmannen Trump.

Donald Trump

ENESTE KANDIDAT: Gjennom nominasjonsvalgene har Donald Trump gått fra å være en usannsynlig kandidat til å bli Det republikanske partiets eneste håp i høstens presidentvalg.

Foto: Jim Cole / Ap

Enige om samarbeid

Før primærvalget i Washington DC lovet Sanders at han vil gjøre alt som står i sin makt for å hindre at Trump blir president.

– Målet vårt er å ikke la noen politikere, Trump eller andre, splitte oss, sa Sanders, som vil kjempe hardt for å påvirke den demokratiske valgkampen.

Under møtet med Sanders fortalte Clinton at hun setter pris på engasjementet hans, melder ABC News.

De to diskuterte felles saker, og ble enige om å samarbeide om utviklingen av partiplattformen i Det demokratiske partis nasjonale komité.

SISTE NYTT

Siste nytt

Den russiske skuespilleren Julia Peresild og regissør Klim Sjipenko er trygt tilbake på jorda etter å ha gjort opptak til en film om bord i den internasjonale romstasjonen (ISS).

Her er den russiske skuespilleren trygt tilbake fra verdensrommet

Den russiske skuespilleren Julia Peresild og regissør Klim Sjipenko er trygt tilbake på jorda etter å ha gjort opptak til en film om bord i den internasjonale romstasjonen (ISS).