- Strekker ut hånden til verdens muslimer

Verdens største muslimske nasjon står på besøkslisten på "jomfruturen" til USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Hillary Clinton

Hillary Clinton fotografert i Wahsington D.C. i dag.

Foto: SAUL LOEB / AFP

Hun skal til Indonesia, men også til Japan, Sør-Korea og Kina, sier en talsmann i dag. Reisen starter om 10 dager.

Dermed valgte USAs ferske utenriksminister Hillary Clinton Øst-Asia som sitt første utenriksmål. Her skal hun diskutere økonomi og klimaendringer.

Verdens største

At Indonesia står på reiseplanen, betyr at USA "strekker ut hånden" til verdens muslimer, ifølge talsmann Robert Wood. Det lovet da også president Obama på sin første dag som president.

Indonesia er verdens største muslimske nasjon.

- Utenriksministeren føler at det er viktig med en utstrakt hånd, sier Wood.

- Clinton skal møte indonesiske myndigheter i hovedstaden Jakarta for å diskutere "det nære og voksende partnerskapet med Indonesia og utsiktene for samarbeid om felles interesser i Sørøst-Asia, sier han.

Obamas nye vei

I sin innsettelsestale 20. januar lovet president Barack Obama å finne en "ny vei framover" i samarbeid med verdens muslimer, basert på gjensidig interesse og respekt. Det var en ganske annen tone enn president Bush har valgt under sine åtte år som president.

Se hele Obamas tiltredelsestale

Les hele presidenttalen til Obama

Utfordringene fra den islamske verden ligger i kø, fra palestinernes problem via Iran, Irak og Pakistan til Afghanistan. Nå velger USA altså å starte i Indonesia. Kanskje også for å hente erfaringer?

Indonesia er en viktig del av det økonomiske vekstområdet i Sørøst-Asia, men likevel et fattig land.

87 prosent av landets rundt 250 millioner innbyggere er muslimer. Verdens 4. folkerikeste land - som altså også har verdens største muslimske befolkning - har mange religiøse minoriteter og over 300 ulike etniske grupper som lever side om side i den vidstrakte øystaten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt