Kina-besøk til Clinton har vært preget av situasjonen til aktivisten Chen Guangcheng.
Clinton var i Beijing for samtaler som skulle bedre forholdet mellom de to landene. Den store oppmerksomheten om Chen ble en strek i regningen.
Da Clinton dro fra Kina, befant den 40 år gamle blinde menneskerettsaktivisten seg fremdeles på et sykehus i hovedstaden Beijing.
Kan få studere i USA
Chen sa til reportere i går at han ville ha et sete på Clintons fly ut av Kina. Chens situasjon har satt Barack Obamas administrasjon under intenst press for å tilby Chen og hans familie politisk asyl i USA.
Det kan se ut til at Chen likevel får komme til USA. Kinesiske myndigheter sier den blinde dissidenten kan søke om å studere i utlandet via vanlige kanaler. USA sier han allerede har fått tilbud om stipendiat ved et universitet.
– Chen har fått tilbud om et stipendiat fra et amerikansk universitet. Der kan han få følge av hans kone og to barn, sa Victoria Nuland, talskvinne for USAs utenriksdepartement.
Saken om den kinesiske dissidenten har satt forholdet de to landene mellom på prøve.
Vil holde kontakten med Chen
USAs utenriksminister sier hun vil holde kontakten med Chen underveis i prosessen hans med å reise til USA.
Den blinde menneskerettsaktivisten rømte i forrige uke fra husarrest og søkte tilflukt i den amerikanske ambassaden i Beijing. Onsdag forlot han mot sin vilje ambassaden og ble eskortert av ambassadøren til et sykehus der han nå voktes av kinesisk politi.
Amerikanske diplomater sier at Chen forlot ambassaden etter at ambassadøren hadde fått garantier for Chens sikkerhet.
Chen sier han frykter for sin familie etter at kinesiske myndigheter har trappet opp bevoktningen av flere av hans familiemedlemmer.