NRK Meny
Normal

Clinton mot Sanders er nattens «thriller» i USA

Hillary Clinton må kjempe hardt for å ta igjen forspranget til Sanders i nattens TV-debatt. Nå leder Bernie Sanders i de to delstatene der de første nominasjonene finner sted.

US - VOTE - DEMOCRATS - DEBATE 600171089

Det begynner å bli ampert mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders, som her i den siste TV-debatten arrangert av NBC, 17. januar i år.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / Afp

Få trodde Donald Trump kunne greie å bli republikanernes presidentkandidat, men det kan skje nå. Og få trodde Clinton ville få noen sterke utfordrere, men nå har den 74-årige senatoren fra Vermont begynt å dra fra henne.

Ingen tør tippe hva de neste ukene kan bringe, hverken innad i Det demokratiske partiet eller på den republikanske siden.

Hillary Clinton kjemper for å beholde sin posisjon og sikre seg den endelige nominasjonen som demokratenes presidentkandidat. Hun får stadig større konkurranse fra den selverklærte sosialisten Bernie Sanders. I Iowa, der de første nominasjonsmøtene snart holdes, ligger Sanders foran den tidligere utenriksministeren, senatoren og førstedamen på meningsmålingene.

Også i New Hampshire leder Sanders. For å styrke egne posisjoner skal Clinton, Sanders og den tredje kandidaten, Martin O'Malley, møtes til nok en debatt i natt norsk tid, på CNN.

YE 2015 Top 10 Stories Hillary Rodham Clinton, Bernie Sanders, Martin O'Malley

Hillary Clinton, med Bernie Sanders hakk i hæl, og deretter kommer Martin O'Malley.

Foto: Nati Harnik / Ap

CNNs politiske reporter Erik Bradner spør hvilken Hillary vil få se i denne debatten.

Vil hun gå til verbale angrep mot Sanders som sist, eller vil hun forsøke å overbevise om at hun er den eneste som kan bygge videre på arven etter Obama, og derfor hans naturlige etterfølger i Det hvite hus?

I skyggen av Trump

Innad i det republikanske partiet står alle kandidatene i skyggen av Donald Trump.

Jeb Bush, Ben Carson, Chris Christie, Ted Cruz, Carly Fiorina, Mike Huckabee, Rand Paul, Marco Rubio og Rick Santorum er av dem som kjemper om å bli nominert av det republikanske partiet. Men ingen av dem er i nærheten av oppslutningen til den søkkrike Donald Trump.

Milliardær mot milliardær?

I tillegg meldte New York Times i helgen at nok en milliardær, Michael Bloomberg, vurderer å kaste seg inn i kampen om verdens mektigste embete. Mens Trump er imot selvbestemt abort og liberale våpenlover er Bloomberg for liberale abortlover og strengere våpenkontroll.

WEST SIDE STADIUM BLOOMBERG

Tidligere New York-borgermester Michael Bloomberg eier og driver nyhetsbyrået Bloomberg News.

Foto: RAMIN TALAIE / Ap

Den tidligere New York-borgermesteren mener ifølge politico.com at to-parti systemet er i krise og at det er på sin plass med et tredje alternativ. Men først i mars vil han bestemme seg.

Mens Donald Trump sier han ville elske å kjempe mot Bloomberg mener den radikale Sanders som tordner mot kapitalistene i Wall Street at det får holde med en milliardær i valgkampen.

Trump ligger godt an til å vinne det republikanske nominasjonsvalget, og de fleste regner med at Hillary Clinton blir demokratenes kandidat.

Men ingenting er sikkert og i natt skal Clinton og Sanders møtes igjen i CNNs debattstudio i håp om å krabbe fremover på meningsmålingene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt