NRK Meny
Normal

Clinton leder på alle målinger

Hillary Clinton leder nå på alle meningsmålinger i USA.

Campaign 2016 Black Activists Clinton Hillary Clinton

Demokratenes presidentkandidat holder en tale i Cleveland i USA 21. oktober. Nå leder hun på alle meningsmålingene i landet.

Foto: Andrew Harnik / Ap

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har nå en oppslutning på 48,5 prosent på RealClearPolitics'gjennomsnitt av de tolv siste landsdekkende meningsmålingene. Donald Trump får 42,8 prosent.

På de to siste meningsmålingene, utført av YouGov for Economist og av FOX News, knapper imidlertid Trump noe ned på Clintons forsprang, som for få uker siden var oppe i drøyt 7 prosentpoeng.

YouGov-målingen gir Clinton et forsprang på 3 prosentpoeng, mens konservative FOX News gir henne en ledelse på 5 prosentpoeng.

US-VOTE-REPUBLICANS-TRUMP

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump ligger nå bak Clinton på alle målinger.

Foto: JAY LAPRETE / Afp

Flest valgmenn

I USA er det ikke nødvendigvis den som får flest stemmer som vinner valget.

Valgsystemet innebærer at det er den som sikrer seg flest valgmenn som flytter inn i Det hvite hus, og antallet valgmenn varierer fra stat til stat.

Statistikkguruen Nate Silver tar for seg meningsmålingene i samtlige delstater, vekter dem etter hvor godt de har truffet tidligere og har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske presidentvalg.

Ifølge Silvers analyse ligger Clinton nå an til å vinne 328 valgmenn, langt flere enn de 270 som trengs for å vinne. Det gir henne ifølge Silver 82,2 prosent sjanse til å vinne valget 8. november.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt