NRK Meny
Normal

Clinton synes livet som utenriksminister er slitsomt

Hillary Clinton sier i et intervu at hun synes livet som amerikansk utenriksminister er slitsomt. Hun bekrefter også at hun vil pensjonere seg neste år.

Hillary Clinton

Hillary Clinton bekrefter at hun planlegger å pensjonere seg.

Foto: MOLLY RILEY / Reuters

Clinton sier i intervjuet med BBC at hun kommer til å pensjonere seg etter presidentvalget neste år.

– Jeg er veldig interessert i å bruke tid med venner og familie og ikke være på denne karusellen hele tiden, sier Clinton (63) i et intervju med den britiske kringkasteren.

Clinton understreker likevel at hun liker jobben sin, og at hun bruker trening for å holde helsa ved like.

Skal gjenreise landets lederposisjon

Mens eks-president George W. Bush bidro til å undergrave USA innflytelse, forsøker den nåværende regjeringen å gjenreise landets lederposisjon, sier Clinton i intervjuet.

Helt siden slutten av 1970-tallet har hun vært i offentlighetens søkelys som et resultat av ekteskapet med Bill Clinton og sin egen karriere, skriver NTB.

Etter å ha vært presidentfrue i åtte år var Hillary Clinton først senator, før hun ble utnevnt til utenriksminister i president Barack Obamas regjering.

Kamp om verdensinnflytelse

Grunnen til all reisingen, i en verden der man kan nå alle per telefon, begrunnes med at det er viktig med tilstedeværelse for å kunne konkurrere med Kina, Brasil og India i kampen om «verdensinnflytelse».

Til tross for at USAs økonomi er vaklende, og mange har bedt om at regjeringen bruker mindre penger, mener Clinton det vil være en stor tabbe å ikke involvere seg i det som skjer i and

– Vi kan ikke si: Nå er det nok utlandsinvolvering, la oss gjøre ingenting, men bare ta oss av vår egen bakhage, sier Clinton.

24 ganger rundt jorden

I intervjuet snakker også Clinton om at livet som utenriksminster innebærer lange arbeidsdager, ofte med lite eller ingen nattesøvn.

– Men jeg føler at vi gjør en forskjell, og det får meg til å fortsette, sier Clinton om arbeidet hun gjør med teamet sitt på reise.

Siden hun begynte i jobben, har Clinton reist nesten 970 000 kilometer, noe som tilsvarer å reise rundt jorden 24 ganger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt