Clinton fornærmet millioner av amerikanere

Hillary Clinton sa at halvparten av Donald Trumps tilhengere kan stemples som rasister, sexister, homofober, fremmedfiendtlige eller islamofober under et arrangement i New York. – Skulle ikke sagt «halvparten», sier hun i ettertid.

Clinton slår tilbake mot Trump

ANGREP TRUMP-TILHENGERE: Hillary Clinton kom med noen sterke utspill mot velgerne til rivalen Donald Trump.

Gang på gang har republikanernes presidentkandidat Donald Trump stjålet overskriftene med sine tidvis bisarre utspill. Han har flere ganger kommet med stikk mot demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, som han har gitt kallenavnet «kjeltringen Hillary».

Trump har blant annet kommet med kommentarer om Clintons privatliv og helse.

Clinton på sin side har vært beskjeden med å kritisere Trumps privatliv og har holdt seg til å kommentere valgkampen. Under en innsamlingsgala i New York i regi av LHBT-miljøet kom demokratenes presidentkandidat imidlertid med noen sterke utspill om Trump-tilhengerne.

«Elendighetens bås»

– Du kan plassere halvparten av Trumps tilhengere i det jeg kaller en elendighetens bås. De er rasistiske, sexistiske, homofober, fremmedfiendtlige, islamofobiske, og så videre, sa Clinton.

Under arrangementet i New York fredag sa Clinton også at mange av Trumps velgere er folk som føler seg sviktet av regjeringen og økonomien. De er desperate etter endring, mener presidentkandidaten.

– Dette er mennesker som vi også er nødt til å forstå å og føle med, sa hun.

Lørdag, i kjølvannet av utsagnet, sier Hillary Clinton i en uttalelse at hun angrer på at hun kalte halvparten av Trumps tillhengere rasister, sexister, homofober, og islamofober. Hun sier også at hun ikke vil stoppe å påpeke rasistiske og urettferdige uttalelser i valgkampen.

Laster Twitter-innhold

Trump slo tilbake

Clintons republikanske rival var raskt på Twitter med følgende melding etter det ble kjent hva hun hadde ytret under innsamlingsgalaen fredag:

– Wow, Hillary Clinton er SÅ FORNÆRMENDE overfor mine tilhengere, millioner av fantastiske, hardtarbeidende mennesker. Jeg tror hun kommer til å få svi på målingene!

Trumps kommikasjonsrådgiver Jason Miller kom også med en offisiell uttalelse.

«Det som virkelig er beklagelig er ikke bare at Hillary Clinton gjorde en utilgivelig feil foran rike donorer, og at journalister tilfeldigvis var til stede og hørte det. Det er at Clinton avslørte hvor lite hun tenker om de hardtarbeidende menn og kvinnene i Amerika» heter det i uttalelsen, ifølge Reuters.

Laster Twitter-innhold

Tilspisser seg

Nå har valgkampen begynt å tilspisse seg og begge kandidatene har kommet med kampanjevideoer på TV.

Hittil i år har reklameinnslagene vært noe snillere enn før. Halvparten av innslagene har vært rent negative. Det er færre enn før, skriver Aftenposten.

Ekspertene Aftenposten har snakket med tror dette har sammenheng med at Clinton stort sett har vært alene på skjermen. Når kampen tetter seg til, vil begge kandidatene angripe mer, regner de med.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt